Udka z indyka w brązowym sosie
Udka z indyka w brązowym sosie może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, czosnek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Podobne przepisy to Sojowo-Brązowy Cukier-Glazurowane Udka Z Kurczaka, Pikantne Uda Z Indyka, oraz Szałwiowe Uda Indycze.
Instrukcje
Udka indyka opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami, następnie posypać solą i pieprzem. W płytkiej misce wymieszać mąkę z przyprawą do drobiu, aż dobrze się połączą.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; pogłębiać uda indyka na całej przyprawionej mąki, strząsnąć nadmiar mąki, następnie gotować uda indyka w gorącym oleju, aż mięso jest rumiane, o 5 minut na stronie.
Cebulę, pieczarki i czosnek wymieszać na patelnię. Mieszaj, aż grzyby zaczną rezygnować z soku, a cebula będzie przezroczysta, około 5 minut.
W misce ubić bulion z kurczaka, śmietanę z rosołu i sherry, wymieszać z oregano, natką pietruszki i czosnkiem w proszku.
Wlać mieszaninę na udka indyka. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż mięso indyka nie jest już różowy wewnątrz i soki uruchomić jasne, o 30 protokół. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C). Udka z indyka pokroić w plasterki i podawać z sosem.