Tłuczone Ziemniaki Kukurydziane
Potrzebujesz bezglutenowy i lakto ovo wegetariański dodatek? Tłuczone ziemniaki kukurydziane mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 37g tłuszczu i w sumie 471 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,18 USD za porcję. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 371 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 50 minut. Wystarczy mieszanka soli, cebuli, czosnku i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 73%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tłuczone Ziemniaki Kukurydziane, Tłuczone Ziemniaki Kukurydziane, oraz Tłuczone ziemniaki z kukurydzą i serem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Ziemniaki włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą i doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut.
Dobrze odcedź, a następnie lekko ostudź. Włóż ziemniaki do garnka i za pomocą tłuczka zetrzyj ziemniaki.
W międzyczasie rozpuść masło na średniej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta, około 5 minut.
Dodaj czosnek i kukurydzę i smaż około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Dodaj śmietanę i gotuj na średnim ogniu przez 3 minuty dłużej.
Dodaj smażoną kukurydzę do tłuczonych ziemniaków i mieszaj, aby połączyć, aż płyn całkowicie się wchłonie. Dopraw solą i pieprzem.