Tłoczona kanapka piknikowa
Przepis tłoczony piknik kanapka może być wykonane w około 28 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.0 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 442 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać Dijon musztarda, prosciutto, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest zbyt wspaniałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tłoczona Kanapka Piknikowa, Śródziemnomorska Kanapka Piknikowa Tłoczona, oraz Prasowana kanapka piknikowa z pieczoną czerwoną papryką i pastą Pepperoncini.
Instrukcje
Poproś osobę dorosłą, aby pokroić Bochenek ciabatta na pół i podgrzać piekarnik do 200C/180C / Gaz
Połówki bochenka ciabatta wyłożyć na dużą blachę do pieczenia i skropić odrobiną oliwy z oliwek. Pop je w piekarniku na kilka minut, aż tylko złoty i lekko tosty.
Do miski włożyć oliwę, ocet balsamiczny, czosnek i musztardę, a następnie ubić widelcem.
Wyjąć upieczone połówki ciabatty z tacy i skropić dolny plasterek około połowy dressingu.
Resztę składników ułóż warstwami. Zacznij od dużej garści szpinaku dla niemowląt, a następnie kilku karczochów.
Następnie dodaj plasterki pieprzu, prosciutto, bazylia, mozzarella i, na koniec, czerwona cebula.
Skrop resztę dressingu i pop drugi kawałek ciabatta na wierzchu.
Naciśnij na kanapkę, aby zgnieść wszystkie warstwy razem.
Owinąć kanapkę w pergaminie do pieczenia i związać ją razem z kilkoma kawałkami Sznurka.
Umieść ciężką blachę do pieczenia na wierzchu kanapki i top to z ciężarami lub bochenka puszki wypełnione fasoli do pieczenia. Włóż wszystko do lodówki na noc lub aż będziesz gotowy do zjedzenia.
Pokrój i podawaj w plasterkach, aby uzyskać idealną przekąskę piknikową.