Tymbale z kiełbasą i ryżem
Kiełbasa i ryż Timbale może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 708 kalorii. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Mieszanka liści bazylii, ser Pecorino romano, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ryżowy timbale z dynią i kiełbasą i najważniejszą rozdzielczością, Zabawa z jedzeniem lub Fava Bean Risotto Timbale-Jeu de nourriture ou une timbale de risotto aux fèves, oraz Bakłażan Tymbale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać ryż, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając raz lub dwa razy, aż ryż będzie miękki, 12 do 15 protokół.
Spuścić, potrząsając durszlak, aby usunąć nadmiar wody.
Rozłóż ryż na blasze do pieczenia i ostudzić.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F i umieść blachę do pieczenia na środkowym stojaku. Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 8 protokół.
Dodać kiełbasę i gotować, rozbijając ją drewnianą łyżką, aż rumiane, o 6 protokół. Tear bazylii i dodać do patelni wraz z czosnkiem i koncentratu pomidorowego. Zwiększyć ogień do wysokiej i gotować, mieszając, aż pasta pomidorowa brązowieje, o 4 protokół. Mieszać w bulionie z kurczaka, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 15 do 20 protokół.
W międzyczasie posmaruj dno i boki 8-calowej patelni springform pozostałą 1 łyżką masła. Przykryć patelnię bułką tartą, dotykając, aby usunąć nadmiar.
Umieść jajka i wszystkie oprócz 3 łyżek sera pecorino w małej misce i ubić widelcem.
Umieść schłodzony ryż w misce, dodaj mieszaninę jajek i wymieszaj, aby połączyć.
Przenieść około dwóch trzecich mieszanki ryżu do przygotowanej patelni springform. Używając wilgotnych palców, wklep ryż na dno i po bokach patelni, tworząc warstwę o grubości 1/2 cala.
Umieść plastry provolone na ryżu na patelni. Łyżka około trzech czwartych nadzienia kiełbasy na provolone, wypełniając go do 1/2 cala od góry. Pozostałą masę ryżową przykleić do nadzienia, następnie posypać pozostałymi 3 łyżkami sera pecorino.
Umieść patelnię na gorącej blasze do pieczenia i piec do złotego koloru, o 20 protokół.
Przenieść do stojaka i ostudzić, 5 minut.
Uruchom mały nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować timbale, a następnie usuń bok patelni. Wsuń szpatułkę pod timbale i przenieś ją na talerz. Pozostałą kiełbasę rozrzedzić odrobiną wody i podgrzać.