Twarożek Pomarańczowy
Pomarańczowy twarog może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 862 kalorie, 10g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka pomarańczy, masło, długie truskawki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe Brownie z twarogiem pomarańczowym, Twarożek Pomarańczowy, oraz Twarożek Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Skórkę z pomarańczy Usuń obieraczką do warzyw, uważając, aby uniknąć białego pestki.
Włóż skórkę do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Dodaj cukier i pulsuj, aż skórka będzie bardzo drobno mielona.
Masło utrzeć w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek.
Dodać cukier / skórkę z pomarańczy i wymieszać do lekkiego i puszystego.
Dodać jajka po kolei, następnie dodać sok pomarańczowy i sól.
Wlać mieszaninę do rondla 2-quart i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje, około 10 minut, stale mieszając. Pomarańczowy twarog będzie gotowy, gdy pokryje łyżkę i zarejestruje około 175 stopni F na termometrze cukierkowym. Należy uważać, aby nie rozgotować, bo będzie skrzepnąć.
Wyjąć z ognia i ostudzić lub schłodzić.
Umieść pomarańczowy twaróg w misce i dekoracyjnie ułóż truskawki na półmisku wokół miseczki.