Tuńczyk z ryżowym Pilafem

Tuńczyk z ryżowym Pilafem
Tuńczyk z ryżowym Pilafem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 463 kalorie, 35g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $4.59 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, szczypiorek, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Ryż Pilaf ze świeżym tunanem i ziołami, Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf), oraz Pilaw ryżowy warzywny w kuchence ryżowej.

Instrukcje

1
Umieść ryż i 2 szklanki wody w garnku i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać z cebulą i gotować do miękkości. Doprawić tymiankiem i 1/4 łyżeczki pieprzu. Delikatnie wymieszać z ugotowanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
CebulaCebula
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieść edamame w oddzielnym garnku z wystarczającą ilością wody do przykrycia i doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 protokół, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wymieszać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
5
Rozgrzać pozostałą oliwę z oliwek na patelni. Tuńczyka utrzeć z pozostałym 1/4 łyżeczki pieprzu i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
SólSól
TuńczykTuńczyk
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieścić tuńczyka na patelni, i gotować do pożądanej doneness. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Miejsce szalotki w patelni. Zwiększyć ciepło do wysokiej i wlać 3/4 szklanki wody. Gotować, aż płyn zmniejszy się do około 1/2 szklanki, następnie wymieszać szczypiorek, skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy. Ryby ułożyć na ryżu i skropić sosem do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SzalotkaSzalotka
SzczypiorekSzczypiorek
SOSSOS
WodaWoda
RybyRyby
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino można spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn