Turf ' n ' Surf z makaronem z sosem Pesto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Turf ' n ' Surf z sosem Pesto Pastan. Ten przepis służy 2. Za $5.72 za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 565 kalorii, 42g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home wymaga steku z polędwicy wołowej, oliwy z oliwek, gałązek pietruszki i liści bazylii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Surf & Turf Cajun Pasta, Kebaby Surf ' n ' Turf z sosem Kolendrowo-limonkowym, oraz Surf i murawa z sosem koperkowym i chutneyem z jagód cebulowych.
Instrukcje
Gotuj fettuccine zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie na małej patelni na średnim ogniu gotuj stek w 1 łyżce oleju przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (w przypadku średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
Na tej samej patelni na średnim ogniu gotuj krewetki przez 1 minutę z każdej strony. Dodaj czosnek, sok z cytryny i skórkę; gotuj 2-3 minuty dłużej lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy.
W robocie kuchennym połącz pietruszkę, bazylię, zieloną cebulę, bulion i pozostały olej. Przykryj i przetwarzaj, aż się połączą.
Odcedź fettuccine; wrzucić z sosem pesto. Podziel między dwie płyty.
Podawać z wołowiną i krewetkami.