Truskawkowo-Rabarbarowy Drobiazg
Truskawkowo-rabarbarowy drobiazg może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz rabarbar, truskawki, bitą polewę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Truskawkowo-Rabarbarowy Drobiazg, Truskawkowy Drobiazg Rabarbarowy, oraz Truskawkowo-Rabarbarowy Drobiazg.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Make i piec ciasto wymieszać zgodnie z zaleceniami na polu na jeden 9-calowy bochenek lub dwa 8-calowe bochenki, przy użyciu wody i jaj. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin.
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj rabarbar, cukier i sok pomarańczowy.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu; gotować około 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż rabarbar stanie się miękki i mieszanina zacznie lekko zagęszczać. Fajne 30 minut. Przechowywać w lodówce około 2 godzin lub do schłodzenia. Wymieszać pokrojone truskawki.
Podczas gdy mieszanina rabarbaru chłodzi się, w rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj mieszankę budyniową i mleko. Gotować na średnim ogniu 6 do 7 minut, stale mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Chłodne 15 minut. Naciśnij folię bezpośrednio na pudding, aby zapobiec tworzeniu się twardej warstwy na wierzchu. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny do schłodzenia. Złożyć ubitą polewą.
Cut Funt ciasto poziomo na pół.
Marmoladę rozłożyć na dolną połowę. Góra z górną połową.
Umieść 9 plastrów na dnie 2 1/2-do 3-quart trifle lub miski do serwowania.
Łyżka pół mieszanki rabarbaru na ciasto; top z połową budyniu. Powtórz warstwy z pozostałym ciastem, mieszaniną rabarbaru i budyniem. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny do schłodzenia.
Ułóż całe truskawki na drobiazgu.
Dekoruj skórką pomarańczową. Przechowywać w lodówce.