Truskawkowo-Cytrynowa Pieczona Alaska
Strawberry-Lemon pieczone Alaska może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis służy 16. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę ciasto, lody premium vanillan, ekstrakt vanillan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Truskawka Pieczona Alaska, Truskawkowo-czekoladowe pieczone Alaska, oraz Cytrynowa Pieczona Alaska.
Instrukcje
Spray 9 W. wiosenna patelnia z natryskiem oleju do gotowania i rezerwą.
Wlać 2 w. wodę do średniego rondla i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do gotować. Umieścić 4 jajka, 1/2 szklanki cukru i wanilię w misce miksera stojącego. Ustaw miskę na gotującej się wodzie, upewniając się, że dno nie dotyka wody, i ubijaj mieszaninę jajek stale, aż cukier się rozpuści i mieszanina nie jest już chłodna w dotyku, 2 do 3 minut.
Dodaj 2 łyżki. Skórka z cytryny do mieszaniny jaj i ubić na dużej prędkości z przyczepnością trzepaczką, aż ciasto będzie Blade, znacznie zgęstnieje i spadnie w wstążkach, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, 7 do 8 minut.
Przesiać mąkę na mieszaninę jaj w kilku partiach, składany po każdej partii tylko do włączenia.
Dodać masło w 2 partiach, składając tylko do momentu włączenia.
Wlać ciasto delikatnie do przygotowanej patelni.
Piec, aż ciasto jest gotowane przez i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty, 26 do 28 protokół.
Ostudzić całkowicie na stojaku z drutu, a następnie usunąć boki patelni.
Tymczasem linia metalowej miski mieszającej (od 9 do 10 cali. średnica) z wystarczającą ilością folii do powieszenia na obręczy. Schłodzić w zamrażarce 15 minut. Włóż lody truskawkowe do oczyszczonej miski miksera stojącego (teraz wyposażonego w przystawkę do łopatek) i ubijaj na średniej prędkości, aż lody będą gładkie i plastyczne (jak taffy), około 1 minuty. Za pomocą gumowej szpatułki rozprowadź lody do schłodzonej miski, wygładzając powierzchnię tak płaską, jak to możliwe, i wróć do zamrażarki.
Włóż lody waniliowe, sok z cytryny i pozostałe 3 łyżki. Skórka z cytryny w oczyszczonej misce miksera stojącego i ubić na średniej prędkości, aż będzie gładka i plastyczna (jak taffy), około 1 minuty.
Posmaruj lodami truskawkowymi. Naciśnij ciasto na wierzch lodów cytrynowych, przycinanie, aby dopasować w razie potrzeby. Fold krawędzi folii na ciasto. Przykryć folią i zamrozić co najmniej 6 godzin, a najlepiej na noc.
Białka i śmietanę z kamienia nazębnego umieścić w oczyszczonej, suchej misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczką; ubijać na dużej prędkości, aż białka będą spienione, około 1 minuty.
Dodaj pozostały 1 szklankę cukru i nadal ubijaj, aż białka będą sztywne i błyszczące, 2 do 3 minut.
Wyjąć ciasto i lody z zamrażarki i zdjąć górną warstwę folii. Ostrożnie usunąć warstwy lodów z boków miski, podciągając się na plastikowej folii. Odwróć miskę na płytkę żaroodporną i odklej zewnętrzną warstwę plastiku. Za pomocą przesuniętej szpatułki ułożyć bezę na wierzchu lodów, a następnie przer. w dół, równomiernie rozprowadzając bezę po wierzchu i bokach ciasta i lodów.
Piec, aż beza jest rumiane i tasty, 6 do 7 protokół.