Truskawki miodowo-limonkowe z bitą śmietaną
Truskawki miodowo-limonkowe z bitą śmietaną to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 255 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony kardamon, truskawki, kolejny miód o łagodnym smaku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Miodowo-Limonkowa sałatka owocowa z wanilią bita śmietana, Miodowe truskawki balsamiczne z bitą wanilią Crème Fraîche, oraz Czekoladowe ptysie z bitą śmietaną i truskawkami / Happy Birthday Becca.
Instrukcje
Włożyć truskawki do dużej miski żaroodpornej. W małym rondlu, połączyć 1/4 szklanki plus 2 łyżki miodu z sokiem z limonki i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać 1/2 łyżeczki skórki z limonki i kardamonu.
Wylać syrop na truskawki, mieszając do pokrycia.
Odstawić, mieszając raz lub dwa razy, aż jagody będą soczyste i lekko zmiękną, 25 do 30 minut.
Tymczasem w innej misce ubijamy śmietanę z pozostałą 1 łyżką miodu, aż uformują się miękkie szczyty. Sorbet cytrynowy przełóż do szklanek i polej truskawkami i ich sokami. Na wierzch ubić bitą śmietanę i udekorować skórką z limonki.