Trufle z ciemnej czekolady z Fleur de Sel
Trufle z ciemnej czekolady z Fleur de Sel to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 687 kalorii, 8G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, cukier, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Trufle z ciemnej czekolady z Fleur de Sel, Karmelowo - czekoladowe trufle z Fleur de Sel, oraz Ugotuj książkę: Fleur Burger z truflami.
Instrukcje
Mikrofalówka 8 oz. czekoladę w szklanej misce na wysokości 1 minuty lub do rozpuszczenia.
Połącz cukier i wodę w małym ciężkim rondlu; gotuj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, delikatnie mieszając. Nadal gotować na wolnym ogniu, bez mieszania, około 7 minut lub aż syrop będzie złoty, szczotkując boki patelni szczotką do ciasta zanurzoną w wodzie; zdjąć patelnię z ognia. Ostrożnie dodać śmietanę (mieszanina będzie bańki). Powrót patelni na małym ogniu, i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać w 1/4 łyżeczki. fleur de sel.
Do roztopionej czekolady dodać śmietanę, wymieszać, aż będzie gładka i ostudzić. Przykryć i schłodzić 3 godziny lub do firmy.
Umieść kakao w misce. Kształt mieszaniny czekolady na 1 "kulki (użyliśmy 1" lody miarki); roll w kakao.
Umieścić kulki truflowe na blasze do pieczenia; schłodzić do jędrności.
Miejsce 12 oz. czekolada w górnej części podwójnego kotła nad gotującą się wodą, aż termometr włożony do czekolady rejestruje 115.*
Zdjąć górną wkładkę; pracując szybko, zanurzyć trufle w roztopionej czekoladzie, całkowicie pokryć. Wyciągnij trufle małym widelcem, pozwalając nadmiar czekolady kapać. W razie potrzeby przechyl podwójną wkładkę kotła,aby ułatwić zanurzanie i powlekanie. Powrót górnej wkładki do podgrzewania co kilka minut, aby utrzymać czekoladę w 11
Przenieść trufle do pergaminu.
Trufle lekko posypać dodatkowym fleur de sel.
Odstawić, aż czekolada powłoka jest ustawiona.
* Ważne jest, aby rondel z roztopioną czekoladą w temperaturze 115, aby pokryć trufle. Jako przewodnik użyj cukierków lub termometru cyfrowego, łatwo dostępnego w lokalnym sklepie Kucharskim. Gdy ta czekoladowa powłoka stwardnieje na cukierkach, użyczy miłej chrupki, gdy ją ugryziesz.