Trufle Do-It-Yourself
Przepis zrób to sam trufle mogą być wykonane w około 5 godzin i 45 minut. Na $3.94 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 144. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1070 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga rumu, masła, mielonego kardamonu i ciężkiej śmietany. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Trufle, Trufle Pecan Pie, oraz Trufle Miętowe.
Instrukcje
W dużym rondlu, doprowadzić śmietanę na wolnym ogniu. W dużej misce, połączyć posiekaną czekoladę z masłem i solą.
Gorącą śmietanę polać czekoladą.
Odstawić, aż czekolada i masło stopią się, o 5 protokół.
Ubić ganache, aż będzie gładki i lśniący.
Ganache podzielić na 4 miski. Aby go doprawić, Dodaj do każdej partii rum, olejek miętowy, espresso lub kardamon. Przykryć ganache i przechowywać w lodówce do firmy, o 3 godziny.
Linia 3 duże obramowane blachy do pieczenia z pergaminem. Używając łyżki do lodów o wielkości 1 łyżki stołowej, upuść łyżki ganache na blachy do pieczenia. Schłodzić do jędrności, około 1 godziny.
Łyżka powłoki do małych miseczek. Zwilż ręce lodowatą wodą i zwiń ganache w kulki, a następnie zwiń powłoki. Pakuj trufle w ozdobne torby lub pudełka.