Trifle Tilly
Jeśli chcesz dodać więcej Europejska przepisy do twojego pudełka z przepisami, drobiazg Tilly może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 8. Ten deser ma 637 kalorii, 10g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 34 fanów. Mieszanka herbatników amaretti, podwójny krem pot, galaretka z czerwonej porzeczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pastele Tilly, Jak zrobić drobiazg | Włoski świąteczny drobiazg, oraz Trifle.
Instrukcje
Najpierw zrób galaretkę. Liście żelatyny namoczyć w zimnej wodzie, aż staną się miękkie, a następnie odcedzić. Odcedzić sok z wiśni do dzbanka powinieneś mieć około 350-400ml.
Umieścić sok i galaretkę z czerwonej porzeczki na patelni, mieszając, aż się zagotuje i galaretka z czerwonej porzeczki się rozpuści. Zdjąć ogień, ostudzić przez kilka minut, następnie mieszać żelatynę, aż się rozpuści.
Wlać do płytkiej patelni lub naczynia do ostygnięcia, a następnie schłodzić do Ustawienia.
Aby uzyskać krem, zeskrobać nasiona wanilii z strąka do dużej miski.
Dodajemy żółtka, 40 g cukru i mąkę, ubijamy do bladości i kremowości.
Wlać śmietanę do średniej wielkości patelni i doprowadzić do wrzenia. Stopniowo ubijaj śmietanę do miksu żółtkowego. Wytrzyj patelnię, a następnie Przywróć do niej mieszaninę. Gotować powoli na małym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje zachować szczególną ostrożność, aby dobrze wymieszać na brzegach patelni. Fajnie, mieszając co jakiś czas.
Aby złożyć drobiazg, pokrój roladę Szwajcarską na 8 kawałków i ułóż na podstawie i wokół wnętrza dużej szklanej miski.
Posyp sherry, jeśli używasz.
Galaretkę obrócić na deskę i posiekać ostrym nożem. Osuszone wiśnie i posiekaną galaretkę rozsypać na wierzchu bułki Szwajcarskiej, a następnie posypać pokruszoną amaretti.
Wlać schłodzony krem na biszkopty, następnie wrócić do lodówki, aż ostygnie (około 2 godz.). Na polewę ubijamy śmietanę do miękkich szczypiec z 1 łyżką cukru, następnie łyżką lub przekładamy ją na budyń. Drobiazg można w tym momencie przykryć i schłodzić do 2 dni.
Aby służyć, posypać pistacje i pozostałe amaretti. Odepchnij liście miednicy i wepchnij owoce do kremu.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Trifle świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.