Trifle Tilly

Trifle Tilly
Jeśli chcesz dodać więcej Europejska przepisy do twojego pudełka z przepisami, drobiazg Tilly może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 8. Ten deser ma 637 kalorii, 10g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 34 fanów. Mieszanka herbatników amaretti, podwójny krem pot, galaretka z czerwonej porzeczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pastele Tilly, Jak zrobić drobiazg | Włoski świąteczny drobiazg, oraz Trifle.

Instrukcje

1
Najpierw zrób galaretkę. Liście żelatyny namoczyć w zimnej wodzie, aż staną się miękkie, a następnie odcedzić. Odcedzić sok z wiśni do dzbanka powinieneś mieć około 350-400ml.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Umieścić sok i galaretkę z czerwonej porzeczki na patelni, mieszając, aż się zagotuje i galaretka z czerwonej porzeczki się rozpuści. Zdjąć ogień, ostudzić przez kilka minut, następnie mieszać żelatynę, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wlać do płytkiej patelni lub naczynia do ostygnięcia, a następnie schłodzić do Ustawienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Aby uzyskać krem, zeskrobać nasiona wanilii z strąka do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodajemy żółtka, 40 g cukru i mąkę, ubijamy do bladości i kremowości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Wlać śmietanę do średniej wielkości patelni i doprowadzić do wrzenia. Stopniowo ubijaj śmietanę do miksu żółtkowego. Wytrzyj patelnię, a następnie Przywróć do niej mieszaninę. Gotować powoli na małym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje zachować szczególną ostrożność, aby dobrze wymieszać na brzegach patelni. Fajnie, mieszając co jakiś czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Aby złożyć drobiazg, pokrój roladę Szwajcarską na 8 kawałków i ułóż na podstawie i wokół wnętrza dużej szklanej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Posyp sherry, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
9
Galaretkę obrócić na deskę i posiekać ostrym nożem. Osuszone wiśnie i posiekaną galaretkę rozsypać na wierzchu bułki Szwajcarskiej, a następnie posypać pokruszoną amaretti.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka AmarettiCiasteczka Amaretti
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Wlać schłodzony krem na biszkopty, następnie wrócić do lodówki, aż ostygnie (około 2 godz.). Na polewę ubijamy śmietanę do miękkich szczypiec z 1 łyżką cukru, następnie łyżką lub przekładamy ją na budyń. Drobiazg można w tym momencie przykryć i schłodzić do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez SkórkiPrażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
11
Aby służyć, posypać pistacje i pozostałe amaretti. Odepchnij liście miednicy i wepchnij owoce do kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Ciasteczka AmarettiCiasteczka Amaretti
PhysalisPhysalis
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Trifle świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn