Torte W Czarnym Lesie
Czarny Las Torte może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 408 kalorii, 4G białka, oraz 31g tłuszczu każdy. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz wyciąg z wanilany, orzeszki pekan, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Torte W Czarnym Lesie, Tort Wiśniowy Czarny Las, oraz Tort Czekoladowy Z Czarnego Lasu podobnych receptur.
Instrukcje
Linia druga nasmarowana 9-in. okrągłe patelnie do pieczenia z woskowanym papierem, odstawić. W ciężkim rondlu lub kuchence mikrofalowej roztopić masło i czekoladę; mieszać, aż będzie gładka i ostygnie. W dużej misce połączyć mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia.
Dodać mieszaninę czekolady, wody i wanilii. Beat na niskiej prędkości przez 1 minutę; beat na średniej przez 2 minuty.
Dodaj jajka, po jednym na raz, bijąc dobrze po każdym dodaniu.
Wlać do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub aż wykałaczka wyjdzie czysta. Schłodzić przez 10 minut przed wyjmowaniem z patelni do stojaków drucianych, aby całkowicie ostygnąć.
Do nadzienia czekoladowego rozpuść 1-1 / 2 batony Niemieckiej czekolady w ciężkim rondlu lub kuchence mikrofalowej; mieszaj do uzyskania gładkości. Wymieszać z masłem i orzechami. Obserwując uważnie, chłodne wypełnienie, aż osiągnie konsystencję rozprowadzania. W celu wypełnienia śmietaną, ubijaj śmietanę w schłodzonej dużej misce, aż zacznie gęstnieć.
Dodać cukier cukierniczy i wanilię; ubić do sztywnego kształtu.
Podziel każde ciasto na dwie poziome warstwy.
Połóż jedną warstwę na talerzu do serwowania; przykryj połową nadzienia czekoladowego. Wierzch drugą warstwą ciasta; rozprowadzić na połowie kremowego nadzienia. Powtórz warstwy. Pozostałą niemiecką czekoladę zetrzeć na tarce, posypać na wierzchu. Przechowywać w lodówce.