Tort Weselny Amaretto Kremowy
Tort weselny Amaretto Cream wymaga około 48 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 7 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 120. Jest idealny do Ślub. Udaj się do sklepu i odebrać pastę z gumy, 2 Przepisy Ciasto Amaretto krem ciasto, Przepisy lukier maślany, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Czekoladowy Tort Lodowy Amaretto, Babeczki Amaretto migdałowe z bitą śmietaną Amaretto, oraz Ciasto Kawowe Z Serem Śmietankowym Amaretto.
Instrukcje
Przygotuj 3 1/2 receptur ciasta z kremem Amaretto, tworząc 1 przepis na raz.
Wlać 7 filiżanek ciasta do każdego z 2 smarowane i mąki 12-calowy plac tortepans.
Wlać 3 1/2 szklanki ciasta do każdego z 2 smarowane i mąki 9-calowe okrągłe cakepans, a pozostałe ciasto wlać równomiernie do 2 smarowane i mąki 6-calowe okrągłe cakepans.
Piec 12-calowe warstwy kwadratowe w 350 przez 30 minut, 9-calowe warstwy przez 25 minut i 6-calowe warstwy przez 20 minut lub aż Drewniany pick wstawiony w środku wychodzi czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
Każdą warstwę ciasta owinąć osobno folią i zamrozić na 4 godziny lub do 1 miesiąca. Gdy jest gotowy do montażu, w razie potrzeby odciąć górną część każdej zamrożonej warstwy ząbkowanym nożem.
Przygotuj 2 1/2 przepisy lukier maślany, co 1 przepis na raz. Podziel lukier na pół; pokoloruj połowę lukru lawendową pastą do farbowania żywności do pożądanego odcienia. Przechowywać pod przykryciem, aby zapobiec wysuszeniu. Odstawić. Użyj tego, aby zamrozić zewnętrzne warstwy ciasta. Użyj uncolored lukier do wypełnienia między warstwami ciasta i wzorów rur i obramowania po bokach ciasta.
Wytnij 1 (12-calowy) kwadrat, 1 (9-calowy) okrągły i 1 (6-calowy) okrągłą deskę do ciasta z wytrzymałego kartonu; przykryj każdy folią aluminiową.
Rozłóż niewielką ilość niebarwionego lukier na 1 stronie 12-calowej desce ciasto.
Umieść 1 (12-calową) warstwę ciasta na pokładzie.
Pędzel około 1/2 szklanki glazury morelowej na każdej 12-calowej warstwie ciasta.
Rozłóż hojną ilość niebarwionego lukier na wierzchu warstwy ciasta siedzi na tekturze, pozostawiając 1-calowy granicy. Góra z pozostałą 12-calową warstwą.
Wytnij 4 drewniane kołki do wysokości 12-calowej warstwy; włóż pionowo do warstwy ciasta, równomiernie rozmieszczone i wyrównane z górną warstwą, około 3 cali od boków.
Rozprowadź górną i boki 12-calowej kwadratowej warstwy cienką warstwą lukru lawendowego, aby uszczelnić okruchy, pracując od góry do dołu i wygładzając mokrą metalową szpatułką; pozostaw lukier do wyschnięcia przed kontynuowaniem.
Rozprowadź kolejną obfitą warstwę lukru lawendowego na górze i po bokach 12-calowego poziomu kwadratowego, wygładzając mokrą metalową szpatułką.
Włóż łącznik do dużej torby dekoracyjnej. Dopasuj łącznik z metalową końcówką # 2; wypełnij worek niebarwionym lukrem. Przewód przewijania wokół boków 12-calowego poziomu.
Zwiń kremówkę lub pastę gumową do grubości 1/8 cala.
Wytnij miniaturowe liście nożem i przymocuj do boków ciasta z małą kropką niebarwionego lukru.
Pokrój kwiaty nożem i przymocuj do boków ciasta za pomocą wyrzutnika.
Umieść mały srebrny drage na środku każdego kwiatu z niebarwionym lukrem.
Pozostaw do wyschnięcia i lekko nałóż kurz z połyskiem na wzory na torcie za pomocą małego pędzla artysty.
Powtórz tę procedurę z 2 (9-calowymi) warstwami ciasta, używając 1/3 szklanki glazury dla każdej i 2 szklanki niebarwionego lukru między warstwami.
Wytnij Pozostałe kołki 4 na wysokość 9-calowego poziomu i włóż pionowo do poziomu.
Rozłóż cienką warstwę lukru lawendowego, aby uszczelnić okruchy; rozłóż kolejną warstwą lukru lawendowego i udekoruj zgodnie z zaleceniami.
Powtórz procedurę z 2 (6-calowymi) warstwami, używając pozostałej glazury i 1 szklanki niebarwionego lukru między warstwami, pomijając kołki.
Rozprowadzić cienką warstwę lukru lawendowego, aby uszczelnić okruchy; rozprowadzić kolejną warstwą lukru lawendowego i udekorować zgodnie z zaleceniami.
Pozycja 9-calowy poziom w środku 12-calowy poziom; pozycja 6-calowy poziom w środku 9-calowy poziom.
Umieść ciasto na żądanym stojaku na ciasto.
Dopasuj łącznik z metalową końcówką #16; wypełnij worek niebarwionym lukrem. Rura obramowanie powłoki na górnej i dolnej krawędzi każdego poziomu. Top z róż, w razie potrzeby.