Tort szyfonowy mieszany jagodowy z lukrem migdałowo-serowym

Tort szyfonowy mieszany jagodowy z lukrem migdałowo-serowym
Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 753 kalorie, 9g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś czekoladę, skórkę cytrynową, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto czekoladowe z mieszanym nadzieniem jagodowo - serowym, Babeczki migdałowe z nadzieniem z tequili jagodowej, polane marcepanem i lukrem z serem Acai, oraz Ciasto marchewkowe Whoopie placki w / Migdałowy krem ser lukier dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać pół na pół do średniego rondla. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę i doprowadzić śmietanę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; przykryć i strome 15 minut. Wymieszać cukier i mąkę w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Ubić jajka, następnie rozgrzać pół na pół; powrócić do tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
4
Dodaj pastę migdałową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
5
Ubij na średnim ogniu, aż pasta migdałowa rozpuści się i zagotuje krem, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Zdjąć z ognia.
7
Dodać białą czekoladę i masło; ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia. Naciśnij folię foliową na krem; schłodzić 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
BudyńBudyń
MasłoMasło
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Usuń fasolę wanilii. Ubij śmietanę na szczyty; złóż w kremie w 3 dodatkach. Przykryć; schłodzić co najmniej 6 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
BudyńBudyń
KremKrem
1
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło i mąka dwie patelnie o średnicy 10 cali z wysokimi bokami 2 cali. Mąkę przesiać, 3/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól przesiać do dużej miski. Używając miksera elektrycznego, ubić 1/2 szklanki letniej wody do suchych składników; ubić w oleju, żółtka jaj, oba ekstrakty i obrać. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubij białka w średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/2 szklanki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Białka złożyć na ciasto w 3 dodatkach. Zmierz 4 2/3 szklanki ciasta na 1 przygotowaną patelnię i 3 1/3 szklanki ciasta na drugą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 25 minut dla cieńszego ciasta i 30 minut dla większego ciasta. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Pokroić wokół ciasta i obrócić na stojaki; całkowicie ostudzić.
4
Umieść cieńsze ciasto na dnie patelni o średnicy 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
5
Rozprowadzić 1/2 szklanki konfitury, pozostawiając 1/2-calowy zwykły Brzeg. Łyżka 1 1/2 szklanki napełniania dollops na wierzchu konfitury; rozprowadzić równomiernie. Schłodzić, aż napełnienie będzie twarde, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
6
Pokrój większe ciasto poziomo na pół.
7
Umieścić 1 połowę, odciąć bok w dół, na szczycie schłodzonego nadzienia.
8
Rozprowadzić 1/2 szklanki konfitury, pozostawiając 1/2-calowy zwykły Brzeg. Łyżka 1 1/2 szklanki napełniania dollops na wierzchu konfitury; rozprowadzić równomiernie. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta, przyciąć bok w dół . Przykryć ciasto i pozostałe nadzienie; schłodzić 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
1
Beat twarożek, masło, cukier, i oba ekstrakty w dużej misce do mieszania. Beat W 3/4 szklanki pozostałego napełniania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Rozłóż 1 szklankę lukier cienko po bokach i wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
3
Rozłóż ciasto z pozostałym lukrem, budując wysoką krawędź wokół górnej krawędzi. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
4
Kopiec jagód na torcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
5
Umyj wierzch jagód ciepłą galaretką do glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
GlazuraGlazura
GalaretkaGalaretka
6
Podawać natychmiast lub schłodzić do 6 godzin.

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukierki ratujące życiecukierki ratujące życie1warzywo (np. szpinak)olejek cynamonowy, opcjonalnieolejek cynamonowy, opcjonalnie1warzywo (np. szpinak)olejek cynamonowy, opcjonalnieolejek cynamonowy, opcjonalnie1porcja startego parmezanucp. cebulacp. cebula141 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychRóżne świeże jagody (takie jak truskawki i jagody)Różne świeże jagody (takie jak truskawki i jagody)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka tortowamąka tortowa397papryka habanero1/2 opakowania 8 uncji serek śmietankowy, temperatura pokojowa1/2 opakowania 8 uncji serek śmietankowy, temperatura pokojowa2larges(częściowo & )(częściowo & )5largesSłodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)Słodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepół na półpół na pół1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzona śmietana do ubijaniaschłodzona śmietana do ubijania2warzywo (np. szpinak)starta skórka z cytrynystarta skórka z cytryny3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżółty owocowy roll-upżółty owocowy roll-up2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekonfitury malinowekonfitury malinowe141 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychGalaretka porzeczkowa, rozgrzanaGalaretka porzeczkowa, rozgrzana1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 kij) niesolone masło, temperatura pokojowa(1 kij) niesolone masło, temperatura pokojowa2Spód: okruszki z herbatników graham(1/4 patyczka) masło niesolone(1/4 patyczka) masło niesolone1fasola waniliowa, podzielona wzdłużfasola waniliowa, podzielona wzdłuż1porcja startego parmezanu(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweletnia wodaletnia woda170papryka habanerodobrej jakości biała czekolada (np. Lindt lub Baker ' s), drobno posiekanadobrej jakości biała czekolada (np. Lindt lub Baker ' s), drobno posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn