Tortille ze szpinakiem i pomidorami
Tortille ze szpinakiem i pomidorem trwa około 30 minut od początku do końca. Na $1.4 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 20 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz łagodny proszek chili, pomidor, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Domowe Bezglutenowe Tortille Szpinakowe, Powoli pieczona wieprzowina z kokosowym sosem Curry, kukurydziane tortille, świeże pomidory salsan na ryżu Basmati, oraz Placek Szpinakowo-Pomidorowy.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę na patelni, dodać cebulę i pieprz i gotować delikatnie przez kilka minut, aż będą miękkie.
Dodaj pomidory i zmieszaną fasolę, a następnie dodaj chili w proszku.
Podgrzać, aż sos będzie bulgotał, następnie obniżyć ogień i gotować delikatnie przez 10 minut. Teraz dodać szpinak do mieszanki pomidorów i fasoli i gotować, aż liście zwiędną to zajmie tylko minutę lub tak.
Zdjąć patelnię z ognia. Sprawdź przyprawy nie powinieneś potrzebować soli, chociaż możesz dodać trochę pieprzu i więcej chili w proszku, jeśli lubisz gorące rzeczy.
Ułóż tortille na blacie roboczym, łyżką do nadzienia, a następnie złóż je na Trójkąty.