Christmas pudding cake pops
Christmas pudding cake pops wymaga około 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 462 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz czekoladę, czekoladę, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Dobrze sprawdza się jako tania przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Christmas Elf Cake Pops, Gold Glitter Cake Pops (Lemon Cake Pops), oraz Christmas Cookie Pops.
Instrukcje
Pulse Madeira ciasto w robocie kuchennym, aż masz drobne okruchy. Białą czekoladę rozpuścić w misce na gotującej się wodzie lub w kuchence mikrofalowej. Kupione w sklepie ciasto madeira może różnić się teksturą, więc być może trzeba dodać trochę więcej rozpuszczonej białej czekolady, aby mieszanina trzymać się kulek. Skórkę pomarańczową wymieszać z czekoladą, a następnie ręcznie ułożyć w okruchy czekolady.
Uformuj 10 małych kulek wielkości trufli, a następnie delikatnie tocz w dłoniach, aby wygładzić powierzchnię. Ułóż kulki na talerzu obiadowym wyłożonym pergaminem do pieczenia. Przechowywać w lodówce przez 30 minut, aby mieszaninę ustawić.
Rozpuść gorzką czekoladę w kuchence mikrofalowej lub nad miską tylko gotującej się wody. W roztopionej czekoladzie zanurz patyczek lolly o średnicy około 1,5 cm i w połowie drogi wbij w kulkę tortową. Powtórz z pozostałymi kulkami.
Połóż je z powrotem na talerzu. Wróć do lodówki na pięć minut.
Dip ciasto wyskakuje jeden na raz do roztopionej czekolady, pozwalając nadmiar czekolady kapać i spin wyskakuje wyrównać powierzchnię. Poke wyskakuje do kawałka polistyrenu lub ciasto pop posiadacza, jeśli masz jeden, utrzymanie wyskakuje od siebie. Pozostawić na około pół godziny.
Białą czekoladę rozgrzać w kuchence mikrofalowej lub na patelni z gotującą się wodą. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, aż do uzyskania gęstej, płynnej konsystencji. Jeśli czekolada jest zbyt gorąca, stopi ciemną czekoladę pod spodem, więc upewnij się, że nie przegrzać go. Łyżka niewielką ilość na wierzchu ciasto wyskakuje i przechylić je tam iz powrotem tak, że biegnie po bokach trochę. Jeśli masz ozdoby z ostrokrzewu, ustaw po jednym na każdym popie. Jeśli używasz wisienki do pisania, odczekaj kolejne 20 minut, aż biała czekolada się ustawi. Aby uniknąć zakwitu na czekoladzie, przykryć ciasto wyskakuje w czekoladzie w dniu, w którym chcesz je zjeść lub najwcześniej dzień wcześniej.
Rura na liściach ostrokrzewu z Zielonym lukrem i dwoma małymi kropkami na jagody za pomocą czerwonego. Po zakończeniu przechowuj je w chłodnym miejscu, choć nie w lodówce