Tort Imprezowy
Tort imprezowy wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Za 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 12 porcji z 273 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką białka jaj, sól, ekstrakt z wanillanu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak super. Podobne przepisy to Imprezujmy " ciasto, Ciasto " Party, oraz Ciasto Szachownicowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj i posyp mąką dwie 8-calowe Formy do ciasta.
Przesiej razem; mąka do ciasta, proszek do pieczenia, 3/4 łyżeczki soli i 1/3 szklanki cukru.
Dodaj tłuszcz i 3/4 szklanki mleka, ubij mikserem elektrycznym na średnich obrotach przez 2 minuty, skrobając miskę podczas ubijania.
Dodaj 4 białka i ubij ciasto jeszcze przez 2 minuty, skrobając miskę podczas ubijania.
Wypełnij każdą warstwę ciasta patelnia 1/3 pełna ciasta, posyp połowę wiśni na cieście, następnie dodaj pozostałe ciasto, posyp Pozostałe wiśnie na wierzchu.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez około 35 minut.
Wyjmij ciasta z patelni i ostudź. Mróz z bitą śmietaną lub puszystym gotowanym lukrem i posyp płatkowanym kokosem i udekoruj połówkami wiśni maraschino.
Połącz w rondelku: 1 szklankę cukru, wodę, lekki syrop kukurydziany i 1/8 łyżeczki soli. Mieszaj, aż dobrze się połączą. Gotuj powoli, nie mieszając, aż mieszanina obróci długą nitkę, gdy trochę spadnie z łyżki około 238 stopni F do 242 stopni F (116 stopni C do 118 stopni C).
W dużej misce ubij 2 białka na sztywną pianę.
Wlej gorący syrop na ubite białka, ciągle ubijając. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie bardzo puszysta i zachowa swój kształt. Następnie dodaj wanilię i ubijaj, aż się połączą.
Rozłóż na cieście. Jeśli lukier nie wydaje się wystarczająco sztywny, ubij 2 lub 3 łyżki cukru cukierniczego po jednej łyżce stołowej na raz, aż będzie wystarczająco sztywny, aby utrzymać kształt.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "