Tort Espresso z białej czekolady z Pralinkami z orzechów laskowych
Ten przepis służy 10. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Mieszanka natychmiastowego syropu do namaczania espresso i ganache, mąka tortowa, czekolada i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 50 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Orzechowy Tort Czekoladowy Z Ganache Espresso, Tort Orzechowo-Pralinowy, oraz Tort marmurowy z białej czekolady, malin i orzechów laskowych.
Instrukcje
1
Umieść arkusz folii na powierzchni roboczej. Doprowadzić cukier i 1/4 szklanki wody do wrzenia w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztyn, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirując od czasu do czasu, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Folia Aluminiowa
Patelnia
2
Wymieszać w proszku espresso, następnie orzechy. Zeskrobać mieszaninę na folię; szybko rozprowadzić. Całkowicie fajne. Pralinkę pokroić na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
3
Kuchenka mikrofalowa blok białej czekolady na 50 procent mocy w odstępach 10 sekund, aż czekolada czuje się tylko lekko ciepły i dopiero zaczyna mięknąć (jeśli zbyt miękkie, odstawić aż wystarczająco jędrne, aby ogolić). Używając obieraczki do warzyw, ogol wstążkę o szerokości od 1 do 1 1/2 cala, o długości od 4 do 5 cali, z bloku. Delikatnie zwiń wstążkę w luźne zwijanie (cylinder). Powtórz, robiąc 20 do 24 loków. Zrób z wyprzedzeniem: pralinki i czekoladowe loki mogą być wykonane 2 dni wcześniej. Chłodzić oddzielnie w hermetycznych pojemnikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki
Biała Czekolada
Czekolada
Warzywa
Praliny
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Mikrofalówka
1
Wymieszaj czekoladę i 5 łyżek wody w metalowej misce ustawionej oversaucepan z ledwo gotującej się wody, aż czekolada będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wyjąć miskę z wody. Chłodna czekolada do letniej, mieszając od czasu do czasu. Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo wlać letnią czekoladę na śmietanę, składając, aby dobrze się zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Krem
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Przenieść 2 1/2 szklanki musu do innej średniej miski; delikatnie złożyć w proszku espresso. Przykryć i schłodzić obie miski musu do twardego, co najmniej 6 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Wymieszaj Likier i proszek espresso w małej misce, aż espresso się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Likier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Umieść czekoladę i syrop kukurydziany w średniej misce. Śmietanę zagotować w małym rondlu; polać czekoladą i syropem kukurydzianym. Wymieszać do rozpuszczenia i wygładzenia. Zrób to z wyprzedzeniem: moczenie syropu i ganache można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Czekolada
Krem
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Pokryj 15 x 10-calowy arkusz papieru pergaminowego sprayem zapobiegającym przywieraniu. Linia 15x10x1-calowa blacha do pieczenia z przygotowanym pergaminem (boki blachy do pieczenia nie powinny być powlekane).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Połącz jajka, cukier, 2 łyżeczki espresso w proszku, wanilię i sól w dużej misce. Używając miksera elektrycznego, ubijaj, aż mieszanina jaj będzie gęsta i puszysta i spadnie w wstążkach po podniesieniu trzepacza, od 6 do 7 minut. Mąkę przesiać w 3 dodatkach, składając delikatnie, aby włączyć po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Przenieść 1 Puchar ciasto do małej miski; złożyć w maśle. Fold ciasto z małej miski z powrotem do ciasta w dużej misce tylko do połączenia; rozłożone równomiernie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty i ciasto zaczyna odciągać się od patelni, około 18 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
5
Na ciasto przesiać 2 łyżki cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
6
Przetnij wokół boków patelni. Przesuń szpatułkę pod pergaminem, aby poluzować patelnię i odwrócić ciasto na powierzchnię roboczą. Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Patelnia
7
Pokrój ciasto w poprzek na 4 prostokąty, każdy około 10 x 3 1/2 cala.
8
Umieścić 1 Prostokąt ciasto na talerzu.
9
Posmaruj 2 łyżki syropu do namoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
10
Rozprowadzić 3 łyżki ganache, następnie 1/3 musu espresso (około 3/4 szklanki). Powtórz jeszcze 2 razy ciasto, syrop, ganache i mus. Wierzch z czwartą warstwą ciasta; naciśnij lekko, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Syrop
11
Rozłóż cienko 2/3 szklanki zwykłego musu na górze i bokach torte, aby zamknąć, a następnie rozłóż pozostały mus na górze i bokach. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Namiot luźno z folią i chłodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
12
Przed podaniem naciśnij kawałki pralinki na mus ze wszystkich stron torte. Kopiec białej czekolady loki na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki
Praliny
13
Wymieszać 4 łyżki cukru pudru i 1 1/2 łyżeczki espresso w proszku w małej misce. Przesiać górę torte.