Tort Espresso z białej czekolady z Pralinkami z orzechów laskowych
Ten przepis służy 10. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Mieszanka natychmiastowego syropu do namaczania espresso i ganache, mąka tortowa, czekolada i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 50 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Orzechowy Tort Czekoladowy Z Ganache Espresso, Tort Orzechowo-Pralinowy, oraz Tort marmurowy z białej czekolady, malin i orzechów laskowych.
Instrukcje
1
Umieść arkusz folii na powierzchni roboczej. Doprowadzić cukier i 1/4 szklanki wody do wrzenia w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztyn, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirując od czasu do czasu, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Folia Aluminiowa
Patelnia
2
Wymieszać w proszku espresso, następnie orzechy. Zeskrobać mieszaninę na folię; szybko rozprowadzić. Całkowicie fajne. Pralinkę pokroić na małe kawałki.
Kuchenka mikrofalowa blok białej czekolady na 50 procent mocy w odstępach 10 sekund, aż czekolada czuje się tylko lekko ciepły i dopiero zaczyna mięknąć (jeśli zbyt miękkie, odstawić aż wystarczająco jędrne, aby ogolić). Używając obieraczki do warzyw, ogol wstążkę o szerokości od 1 do 1 1/2 cala, o długości od 4 do 5 cali, z bloku. Delikatnie zwiń wstążkę w luźne zwijanie (cylinder). Powtórz, robiąc 20 do 24 loków. Zrób z wyprzedzeniem: pralinki i czekoladowe loki mogą być wykonane 2 dni wcześniej. Chłodzić oddzielnie w hermetycznych pojemnikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki
Biała Czekolada
Czekolada
Warzywa
Praliny
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Mikrofalówka
1
Wymieszaj czekoladę i 5 łyżek wody w metalowej misce ustawionej oversaucepan z ledwo gotującej się wody, aż czekolada będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
2
Wyjąć miskę z wody. Chłodna czekolada do letniej, mieszając od czasu do czasu. Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo wlać letnią czekoladę na śmietanę, składając, aby dobrze się zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Krem
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Winegret Z Wermutu
3
Przenieść 2 1/2 szklanki musu do innej średniej miski; delikatnie złożyć w proszku espresso. Przykryć i schłodzić obie miski musu do twardego, co najmniej 6 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
1
Wymieszaj Likier i proszek espresso w małej misce, aż espresso się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Likier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
2
Umieść czekoladę i syrop kukurydziany w średniej misce. Śmietanę zagotować w małym rondlu; polać czekoladą i syropem kukurydzianym. Wymieszać do rozpuszczenia i wygładzenia. Zrób to z wyprzedzeniem: moczenie syropu i ganache można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Czekolada
Krem
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Winegret Z Wermutu
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Pokryj 15 x 10-calowy arkusz papieru pergaminowego sprayem zapobiegającym przywieraniu. Linia 15x10x1-calowa blacha do pieczenia z przygotowanym pergaminem (boki blachy do pieczenia nie powinny być powlekane).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Połącz jajka, cukier, 2 łyżeczki espresso w proszku, wanilię i sól w dużej misce. Używając miksera elektrycznego, ubijaj, aż mieszanina jaj będzie gęsta i puszysta i spadnie w wstążkach po podniesieniu trzepacza, od 6 do 7 minut. Mąkę przesiać w 3 dodatkach, składając delikatnie, aby włączyć po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Winegret Z Wermutu
3
Przenieść 1 Puchar ciasto do małej miski; złożyć w maśle. Fold ciasto z małej miski z powrotem do ciasta w dużej misce tylko do połączenia; rozłożone równomiernie na blasze do pieczenia.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty i ciasto zaczyna odciągać się od patelni, około 18 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
5
Na ciasto przesiać 2 łyżki cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
6
Przetnij wokół boków patelni. Przesuń szpatułkę pod pergaminem, aby poluzować patelnię i odwrócić ciasto na powierzchnię roboczą. Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Patelnia
7
Pokrój ciasto w poprzek na 4 prostokąty, każdy około 10 x 3 1/2 cala.
8
Umieścić 1 Prostokąt ciasto na talerzu.
9
Posmaruj 2 łyżki syropu do namoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
10
Rozprowadzić 3 łyżki ganache, następnie 1/3 musu espresso (około 3/4 szklanki). Powtórz jeszcze 2 razy ciasto, syrop, ganache i mus. Wierzch z czwartą warstwą ciasta; naciśnij lekko, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Syrop
11
Rozłóż cienko 2/3 szklanki zwykłego musu na górze i bokach torte, aby zamknąć, a następnie rozłóż pozostały mus na górze i bokach. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Namiot luźno z folią i chłodem.