Tort Espresso z białej czekolady z Pralinkami z orzechów laskowych

Tort Espresso z białej czekolady z Pralinkami z orzechów laskowych
Ten przepis służy 10. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Mieszanka natychmiastowego syropu do namaczania espresso i ganache, mąka tortowa, czekolada i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 50 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Orzechowy Tort Czekoladowy Z Ganache Espresso, Tort Orzechowo-Pralinowy, oraz Tort marmurowy z białej czekolady, malin i orzechów laskowych.

Instrukcje

1
Umieść arkusz folii na powierzchni roboczej. Doprowadzić cukier i 1/4 szklanki wody do wrzenia w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztyn, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirując od czasu do czasu, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
2
Wymieszać w proszku espresso, następnie orzechy. Zeskrobać mieszaninę na folię; szybko rozprowadzić. Całkowicie fajne. Pralinkę pokroić na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Kuchenka mikrofalowa blok białej czekolady na 50 procent mocy w odstępach 10 sekund, aż czekolada czuje się tylko lekko ciepły i dopiero zaczyna mięknąć (jeśli zbyt miękkie, odstawić aż wystarczająco jędrne, aby ogolić). Używając obieraczki do warzyw, ogol wstążkę o szerokości od 1 do 1 1/2 cala, o długości od 4 do 5 cali, z bloku. Delikatnie zwiń wstążkę w luźne zwijanie (cylinder). Powtórz, robiąc 20 do 24 loków. Zrób z wyprzedzeniem: pralinki i czekoladowe loki mogą być wykonane 2 dni wcześniej. Chłodzić oddzielnie w hermetycznych pojemnikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
Biała CzekoladaBiała Czekolada
CzekoladaCzekolada
WarzywaWarzywa
PralinyPraliny
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
MikrofalówkaMikrofalówka
1
Wymieszaj czekoladę i 5 łyżek wody w metalowej misce ustawionej oversaucepan z ledwo gotującej się wody, aż czekolada będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Wyjąć miskę z wody. Chłodna czekolada do letniej, mieszając od czasu do czasu. Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo wlać letnią czekoladę na śmietanę, składając, aby dobrze się zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Przenieść 2 1/2 szklanki musu do innej średniej miski; delikatnie złożyć w proszku espresso. Przykryć i schłodzić obie miski musu do twardego, co najmniej 6 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Wymieszaj Likier i proszek espresso w małej misce, aż espresso się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
LikierLikier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Umieść czekoladę i syrop kukurydziany w średniej misce. Śmietanę zagotować w małym rondlu; polać czekoladą i syropem kukurydzianym. Wymieszać do rozpuszczenia i wygładzenia. Zrób to z wyprzedzeniem: moczenie syropu i ganache można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CzekoladaCzekolada
KremKrem
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Pokryj 15 x 10-calowy arkusz papieru pergaminowego sprayem zapobiegającym przywieraniu. Linia 15x10x1-calowa blacha do pieczenia z przygotowanym pergaminem (boki blachy do pieczenia nie powinny być powlekane).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz jajka, cukier, 2 łyżeczki espresso w proszku, wanilię i sól w dużej misce. Używając miksera elektrycznego, ubijaj, aż mieszanina jaj będzie gęsta i puszysta i spadnie w wstążkach po podniesieniu trzepacza, od 6 do 7 minut. Mąkę przesiać w 3 dodatkach, składając delikatnie, aby włączyć po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Przenieść 1 Puchar ciasto do małej miski; złożyć w maśle. Fold ciasto z małej miski z powrotem do ciasta w dużej misce tylko do połączenia; rozłożone równomiernie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty i ciasto zaczyna odciągać się od patelni, około 18 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Na ciasto przesiać 2 łyżki cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
6
Przetnij wokół boków patelni. Przesuń szpatułkę pod pergaminem, aby poluzować patelnię i odwrócić ciasto na powierzchnię roboczą. Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
7
Pokrój ciasto w poprzek na 4 prostokąty, każdy około 10 x 3 1/2 cala.
8
Umieścić 1 Prostokąt ciasto na talerzu.
9
Posmaruj 2 łyżki syropu do namoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
10
Rozprowadzić 3 łyżki ganache, następnie 1/3 musu espresso (około 3/4 szklanki). Powtórz jeszcze 2 razy ciasto, syrop, ganache i mus. Wierzch z czwartą warstwą ciasta; naciśnij lekko, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
SyropSyrop
11
Rozłóż cienko 2/3 szklanki zwykłego musu na górze i bokach torte, aby zamknąć, a następnie rozłóż pozostały mus na górze i bokach. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Namiot luźno z folią i chłodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Przed podaniem naciśnij kawałki pralinki na mus ze wszystkich stron torte. Kopiec białej czekolady loki na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
PralinyPraliny
13
Wymieszać 4 łyżki cukru pudru i 1 1/2 łyżeczki espresso w proszku w małej misce. Przesiać górę torte.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn