Tort czekoladowo-truflowy Rudolfa

Tort czekoladowo-truflowy Rudolfa
Czekoladowe ciasto z truflami Rudolfa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz śmietanę do ubijania, ekstrakt z wanilii, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe z lukrem Ganache i czekoladowymi truflami pisanki, Tort z truflami i krówkami z białej czekolady, oraz Tort Czekoladowo-Truflowy.

Instrukcje

1
Wymieszać pierwsze 3 składniki w dużym ciężkim rondlu na małym ogniu i gotować, stale mieszając, 8 do 10 minut lub aż czekolada topi się i mieszanina jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjąć z ognia i pozostawić mieszaninę lekko ostygnąć (około 10 minut).
3
W dużej misce ubić jajka i wanilię. Stopniowo ubijać w roztopionej mieszaninie czekolady, aż do wymieszania i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Połączyć mąkę i 3 kolejne składniki; ubić do masy czekoladowej, aż do wymieszania i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Wlać ciasto do 3 nasmarowanych i posypanych mąką okrągłych 9-calowych tortownic.
6
Piec w temperaturze 325 przez 25 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Fajne warstwy ciasta w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Wyjmij z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojakach z drutu.
8
Rozprowadzić 1/2 szklanki plus 2 łyżki czekolady trufli nadzienie równomiernie na wierzchu 1 warstwy ciasta. Wierzch z 1 warstwą ciasta; rozprowadzić 1/2 szklanki plus 2 łyżki czekolady trufli nadzienie równomiernie na wierzchu, zachowując pozostałe 1/2 szklanki czekolady trufli nadzienie. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Mikrofalówka grubo posiekane półsłodkie kwadraty czekolady i śmietany w 2-quart kuchenka mikrofalowa bezpieczne Miski na wysokości 1 1/2 do 2 minut, mieszając po 1 minucie, a następnie co 30 sekund, aż czekolada topi się i mieszanina jest gładka i lekko zagęszczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Lekko ostudzić (około 15 minut).
11
Rozprowadzić ciepłą półsłodką mieszaninę czekolady na wierzchu i bokach ciasta. Schłodzić ciasto 30 minut lub aż polewa czekoladowa jest jędrna. Obramowanie rurki za pomocą końcówki rozety wokół spodu ciasta z pozostałym 1/2 szklanki czekoladowego nadzienia truflowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
12
Posypać drobno startą półsłodką czekoladę równomiernie na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn