Tort czekoladowo-truflowy Rudolfa
Czekoladowe ciasto z truflami Rudolfa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz śmietanę do ubijania, ekstrakt z wanilii, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe z lukrem Ganache i czekoladowymi truflami pisanki, Tort z truflami i krówkami z białej czekolady, oraz Tort Czekoladowo-Truflowy.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 3 składniki w dużym ciężkim rondlu na małym ogniu i gotować, stale mieszając, 8 do 10 minut lub aż czekolada topi się i mieszanina jest gładka.
Wyjąć z ognia i pozostawić mieszaninę lekko ostygnąć (około 10 minut).
W dużej misce ubić jajka i wanilię. Stopniowo ubijać w roztopionej mieszaninie czekolady, aż do wymieszania i wygładzenia.
Połączyć mąkę i 3 kolejne składniki; ubić do masy czekoladowej, aż do wymieszania i wygładzenia.
Wlać ciasto do 3 nasmarowanych i posypanych mąką okrągłych 9-calowych tortownic.
Piec w temperaturze 325 przez 25 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Fajne warstwy ciasta w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Wyjmij z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojakach z drutu.
Rozprowadzić 1/2 szklanki plus 2 łyżki czekolady trufli nadzienie równomiernie na wierzchu 1 warstwy ciasta. Wierzch z 1 warstwą ciasta; rozprowadzić 1/2 szklanki plus 2 łyżki czekolady trufli nadzienie równomiernie na wierzchu, zachowując pozostałe 1/2 szklanki czekolady trufli nadzienie. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Mikrofalówka grubo posiekane półsłodkie kwadraty czekolady i śmietany w 2-quart kuchenka mikrofalowa bezpieczne Miski na wysokości 1 1/2 do 2 minut, mieszając po 1 minucie, a następnie co 30 sekund, aż czekolada topi się i mieszanina jest gładka i lekko zagęszczony.
Lekko ostudzić (około 15 minut).
Rozprowadzić ciepłą półsłodką mieszaninę czekolady na wierzchu i bokach ciasta. Schłodzić ciasto 30 minut lub aż polewa czekoladowa jest jędrna. Obramowanie rurki za pomocą końcówki rozety wokół spodu ciasta z pozostałym 1/2 szklanki czekoladowego nadzienia truflowego.
Posypać drobno startą półsłodką czekoladę równomiernie na wierzchu ciasta.