Tort Czekoladowo-Dyniowy Glazurowany

Tort Czekoladowo-Dyniowy Glazurowany
Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 533 kalorie, 6G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, mąkę, słodko-gorzką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Dyniowe Polane Czekoladą, Tort czekoladowo-dyniowy szkliwiony, oraz Ciasto Dyniowe Polane Rumem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 191°. linia DNA dwóch 8 lub 9-calowe patelnie ciasto z pergaminem i lekko masło.Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać razem.Wymieszać maślankę, dynię i ekstrakt wanilii razem w małej misce.Ubij masło i cukry razem za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości do lekkiego i puszystego.Ubić jajka i żółtko, po kolei.Zmniejsz prędkość mieszania do niskiej i naprzemiennie ubijaj w mieszankach mąki i maślanki w trzecich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Groch FioletowyGroch Fioletowy
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
1 Przygotowany Biszkopt (16 Uncji), Przekrojony Na Dwa Poziomy Kawałki1 Przygotowany Biszkopt (16 Uncji), Przekrojony Na Dwa Poziomy Kawałki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
3
Piec, aż tester, włożony do środka, wyjdzie czysty-około 35 minut (UWAGA: Jeśli używasz patelni do ciast nonstick, sprawdź około 25 minut, ponieważ gotują szybciej).Całkowicie schłodzić warstwy przed oblodzeniem.Lukier:.Ubić serek za pomocą miksera na średniej prędkości, aż będzie puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj 1 1/2 szklanki cukru cukierniczego, kakao, cynamon i wanilia i beat na wolnym tempie, aż dobrze combined.In w osobnej misce ubij śmietanę z 3/4 szklanki cukru cukierniczego i barwnikiem spożywczym na średnich prędkościach do miękkich szczytów.Delikatnie złóż bitą śmietanę w mieszaninę twarogu, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Rozłóż 1 szklankę lukru między dwiema warstwami i użyj pozostałego lukru, aby oblodzyć wierzch i boki ciasta.Schłodzić przez 30 minut i przejść do glazury.Szyby:.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
6
Umieść posiekaną słodko-gorzką czekoladę, masło i syrop kukurydziany w średniej żaroodpornej misce. Zagotować śmietanę, zalać czekoladą i odstawić na 3 minuty.Delikatnie wymieszać trzepaczką, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Odstawić na 3-5 minut, aż szkliwo lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
8
Wylej glazurę na środek Matowego ciasta i użyj tylnej części łyżki, aby rozłożyć ją na krawędzie ciasta, pozwalając niektórym się rozlać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy

Składniki

2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło, zmiękczone (1 1/2 patyczka)masło, zmiękczone (1 1/2 patyczka)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 surowe ciasta francuskie (9 cali)2 surowe ciasta francuskie (9 cali)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDynia konserwowaDynia konserwowa1Batoniki toffi HeathPapier ryżowyPapier ryżowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekakaokakao2Batoniki toffi Heathkakaokakao5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier dla cukiernikówcukier dla cukierników32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzulekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeserek śmietankowy, zmiękczonyserek śmietankowy, zmiękczony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)1ciasteczka imbirowe, podzieloneciasteczka imbirowe, podzielone3largesjajka, plusjajka, plus3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone i pistacjeprażone i pistacje1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)0Batoniki toffi Heathpomarańczowy barwnik spożywczypomarańczowy barwnik spożywczy1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych11 łyżka suszonego oreganomasło niesolone na zimnomasło niesolone na zimno1Batoniki toffi Heathcukierki waflowe neccocukierki waflowe necco2Batoniki toffi Heathnestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn