Tort Czekoladowo-Dyniowy Glazurowany

Tort Czekoladowo-Dyniowy Glazurowany
Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 533 kalorie, 6G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, mąkę, słodko-gorzką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Dyniowe Polane Czekoladą, Tort czekoladowo-dyniowy szkliwiony, oraz Ciasto Dyniowe Polane Rumem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 191°. linia DNA dwóch 8 lub 9-calowe patelnie ciasto z pergaminem i lekko masło.Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać razem.Wymieszać maślankę, dynię i ekstrakt wanilii razem w małej misce.Ubij masło i cukry razem za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości do lekkiego i puszystego.Ubić jajka i żółtko, po kolei.Zmniejsz prędkość mieszania do niskiej i naprzemiennie ubijaj w mieszankach mąki i maślanki w trzecich.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
3
Piec, aż tester, włożony do środka, wyjdzie czysty-około 35 minut (UWAGA: Jeśli używasz patelni do ciast nonstick, sprawdź około 25 minut, ponieważ gotują szybciej).Całkowicie schłodzić warstwy przed oblodzeniem.Lukier:.Ubić serek za pomocą miksera na średniej prędkości, aż będzie puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj 1 1/2 szklanki cukru cukierniczego, kakao, cynamon i wanilia i beat na wolnym tempie, aż dobrze combined.In w osobnej misce ubij śmietanę z 3/4 szklanki cukru cukierniczego i barwnikiem spożywczym na średnich prędkościach do miękkich szczytów.Delikatnie złóż bitą śmietanę w mieszaninę twarogu, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Rozłóż 1 szklankę lukru między dwiema warstwami i użyj pozostałego lukru, aby oblodzyć wierzch i boki ciasta.Schłodzić przez 30 minut i przejść do glazury.Szyby:.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
6
Umieść posiekaną słodko-gorzką czekoladę, masło i syrop kukurydziany w średniej żaroodpornej misce. Zagotować śmietanę, zalać czekoladą i odstawić na 3 minuty.Delikatnie wymieszać trzepaczką, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Odstawić na 3-5 minut, aż szkliwo lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
8
Wylej glazurę na środek Matowego ciasta i użyj tylnej części łyżki, aby rozłożyć ją na krawędzie ciasta, pozwalając niektórym się rozlać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy

Składniki

2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło, zmiękczone (1 1/2 patyczka)masło, zmiękczone (1 1/2 patyczka)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDynia konserwowaDynia konserwowa1Batoniki toffi Heathlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekakaokakao2Batoniki toffi Heathkakaokakao5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier dla cukiernikówcukier dla cukierników33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calalekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.serek śmietankowy, zmiękczonyserek śmietankowy, zmiękczony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)1ciasteczka imbirowe, podzieloneciasteczka imbirowe, podzielone3largesjajka, plusjajka, plus3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)0Batoniki toffi Heathpomarańczowy barwnik spożywczypomarańczowy barwnik spożywczy1Batoniki toffi Heathsól do obramowania szkłasól do obramowania szkła12 łyżeczki czosnku w proszkumasło niesolone na zimnomasło niesolone na zimno1Batoniki toffi HeathOpcjonalnie różne posypki i mini krakersy w kształcie misiów miodowychOpcjonalnie różne posypki i mini krakersy w kształcie misiów miodowych2Batoniki toffi Heath(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn