Ravioli z dyni z szałwią i prażonymi orzechami laskowymi
Ravioli z dyni z szałwią i prażonymi orzechami laskowymi to hor d ' oeuvre, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 434 kalorii, 8G białka, oraz 41g tłuszczu. Za $1.11 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka gałki muszkatołowej, parmezanu, ravioli z dyni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 2 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Makaron z dyni piżmowej z prażonymi orzechami laskowymi i chrupiącą szałwią, Ravioli Z Dyni Z Brązowym Masłem Szałwiowym, oraz Ravioli Nadziewane Dynią Z Masłem I Szałwią dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż orzechy laskowe na blasze do pieczenia. Opiekaj orzechy laskowe w piekarniku na jasnozłoty i pachnący, około 5 do 7 minut. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Schłodzone orzechy laskowe grubo posiekaj i odstaw na bok.
W 10 lub 12-calowej patelni do smażenia z wysokimi bokami zagotuj 2 litry osolonej wody.
Dodaj olej roślinny, aby ravioli nie sklejały się ze sobą.
Dodaj ravioli i gotuj przez 4 minuty lub do momentu, aż wypłyną na wierzch. Używając Sitka pająka, ostrożnie wyjmij ravioli na duży talerz i namiot z folią, aby się ogrzać.
Na małej patelni do smażenia rozpuść masło. Gdy masło skwierczy i zacznie się brązowieć, rozerwij liście szałwii na patelnię i smaż przez około 20 sekund.
Zdjąć z ognia i dodać gałkę muszkatołową.
Ravioli polać sosem maślanym i posypać prażonymi orzechami laskowymi. Zetrzyj ciasteczka amaretti na naczyniu i natychmiast podawaj.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Nominowany Renard Brut z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Nomine Renard Brut
Nuty cytrusowe, biała brzoskwinia i herbatniki maślane, świeże i bogate usta, owocowe i chrupiące z mineralnym wykończeniem.Mieszanka: 40% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier