Tort Czarno-biały
Czarno-biały Funt ciasto może być tylko deser szukasz. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, sodę oczyszczoną, kakao i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Czarno-biały tort funtowy, Czarny Las Funt Ciasto, oraz Czarny Las Funt Ciasto.
Instrukcje
Zalać 10-calową patelnię rurową sprayem do gotowania; odkurzyć bułką tartą.
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć w misce i dobrze wymieszać trzepaczką. Ubij masło w dużej misce ze średnią prędkością miksera, aż będzie lekkie i puszyste. Stopniowo dodawać granulowany cukier i wanilię, ubijając aż do dobrze wymieszanego.
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny cukru na przemian z mlekiem, ubijając z małą prędkością, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Łyżka dwie trzecie ciasta (około 4 szklanki) do przygotowanej patelni.
Dodaj syrop i sodę oczyszczoną do pozostałego ciasta w misce, mieszając tylko do wymieszania; łyżka na wierzchu ciasta.
Piec w 350 przez 1 godzinę i 15 minut lub do momentu, aż ciasto oderwie się od boków patelni. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu. Przesiać kakao na wierzchu ciasta.