Tonkatsu-Kotlet schabowy po Azjatycku

Tonkatsu-Kotlet schabowy po Azjatycku
Tonkatsu-Kotlet schabowy w stylu azjatyckim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 32G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.77 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Jeśli masz pod ręką jajka, olej roślinny, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tonkatsu-Kotlet schabowy po Azjatycku, Kotlet Schabowy Azjatycki (Sos Sojowy Imbirowy), oraz Przepis Na Kanapki Schabowe W Stylu Chicago dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać jajka, mleko, czosnek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieścić okruchy panko w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Kotlety schabowe opłukać wodą, a następnie zanurzyć w mieszaninie jajecznej. Okruchy Panko zalać, ponownie zanurzyć w mieszaninie jajecznej, a następnie zalać kolejną warstwą okruchów panko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
WodaWoda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
JajkoJajko
5
Układaj kotlety na talerzu, aż reszta się skończy. Jeśli masz czas, pozwól im ustawić na około 10 minut, a powłoka ustawi się bardzo dobrze. Jeśli chcesz zamrozić kotlety, teraz jest czas.
6
Gdy olej jest bardzo gorący, umieścić kotlety wieprzowe na patelni i smażyć przez około 5 minut z każdej strony, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn