Tonato Wieprzowe

Tonato Wieprzowe
Pork Tonnato to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 1390 kalorii, 198 g białka i 54 g tłuszczu. Za 8,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 59% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, koszerną sól i pieprz, tuńczyka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 84% wyniku, co jest wynikiem super. Podobne przepisy to Kurczak Tonnato, Tonnato Dip i Indyk Tonnato.

Instrukcje

1
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem, następnie obsmażyć ją ze wszystkich stron, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zalane Oliwą, Odsączone, Zachowując 2 łyżki OliwyZalane Oliwą, Odsączone, Zachowując 2 łyżki Oliwy
2 Małe Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)2 Małe Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)
Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Szalotki, Grubo Posiekane2 średnie Szalotki, Grubo Posiekane
2
Przełożyć na talerz. Zmniejsz ogień do średnio niskiego; dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, szalotkę i marchewkę na patelnię i smaż, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać szałwię i wino i doprowadzić do wrzenia. Włóż wieprzowinę z powrotem na patelnię razem z tuńczykiem i kaparami. Przykryj i gotuj, aż termometr włożony do wieprzowiny pokaże 150, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Przenieś wieprzowinę na deskę do krojenia i odstaw na około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
W międzyczasie wyrzuć szałwię, a pozostałą zawartość patelni przełóż do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać zarezerwowany olej z tuńczyka, majonez, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku; puree, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Pokrój wieprzowinę w plasterki i rozłóż pomiędzy talerzami. Polać sosem i zieleniną, doprawić solą i pieprzem oraz posypać większą ilością kaparów. Na porcję: kalorie 485; Tłuszcz 30 g (nasycony 5 g); Cholesterol 103 mg; Sód 744 mg; Węglowodany 12 g; Błonnik 2 g; Białko 36 g
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
ZieloniZieloni
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
8
Fot. Antonis Achilleos
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn