Tofu, Tempeh, i dyni w powoli gotowane Mole orzechowe
Tofu, Tempeh, i dyni w powolne gotowane Mole orzechowe może być tylko przystawka szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Ten przepis z blog.fatfreevegan.com ma 1 fanów. Jeśli masz pomidory, paprykę new mexico * chile, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Powoli gotowane (resztki) pieczeń z dyni i Poblanos, Tempeh Butternut Squash Noodle Bake, oraz Dyni dyni Enchiladas z sosem easy Mole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój suszony pieprz na pół i usuń nasiona i łodygę. Pokroić na małe kawałki i umieścić je w misce. Przykryć 1/2 szklanki bulionu warzywnego i odstawić do zmiękczenia na około 1/2 godziny.
Umieść przyprawy w młynku do przypraw lub kawy i zmiel na proszek. (Jeśli nie masz całych przypraw, użyj zmielonych w określonej ilości i wymieszaj je w małej misce.) Na małej patelni, podsmażyć cebulę, aż zacznie brązowieć, o 5 do 10 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez minutę więcej.
Przenieść mieszankę cebulowo-czosnkową, mielone przyprawy, pieprz chile i jego bulion, pomidory i pozostały bulion do blendera.
Dodaj sól, ancho chile proszek (opcjonalnie), masło orzechowe, chleb, i chipotle pieprz. Mieszaj, aż mieszanina będzie prawie gładka.
Pokroić Tofu w plasterki o 3/4 do 1 cala grubości. Ściśnij każdy kawałek między dłońmi, aż cała woda zostanie usunięta.
Pokroić plastry w kostkę. Spryskaj dno wolnej kuchenki nieprzywierającym sprayem.
Rozprowadzić tofu, tempeh, i squash na dnie kuchenki i wlać zawartość blendera nad nimi. Wymieszać, aby sos pokrył wszystkie powierzchnie. Przykryć szczelnie i gotować na niskim poziomie przez 3-6 godzin, aż sos będzie gęsty i Kabaczek będzie miękki. Przed podaniem sprawdź sos i wymieszaj z cukrem, jeśli chcesz, i solą do smaku.
Podawać na ryżu lub w tortillach.