Toffi, puszyste Pianki i orzechy makadamia lub Hiszpańskie lody orzechowe

Toffi, puszyste Pianki i orzechy makadamia lub Hiszpańskie lody orzechowe
Przepis Butterscotch, puszyste Pianki i orzechów Macadamia lub hiszpańskich lodów orzechowych może zaspokoić Europejski głód w około 5 godzin i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 3441 kalorii, 30g białka, oraz 189g tłuszczu każdy. Na 12,77 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz syrop kukurydziany, ekstrakt waniliowy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Puch Marshmallow, Puch Piernikowy Marshmallow, oraz Domowe Pianki Puchowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Fasolę waniliową podzielić wzdłuż. Zeskrobać nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
2
Wrzucić nasiona, połówki strąków, śmietanę mleczną i 1/4 szklanki brązowego cukru do rondla o grubym dnie. Doprowadzić tylko do punktu wrzenia na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
W międzyczasie połącz pozostałe 3/4 szklanki brązowego cukru, żółtka i ekstrakt z wanilii w dużej misce i ubijaj, aż się zmieszasz. Delikatnie ubijając żółtka, wlej do nich gorącą śmietanę, aby stopniowo się rozgrzały. Wrzuć wszystko do rondla i gotuj mieszając drewnianą łyżką. Upewnij się, że stale skrobanie łyżkę na dnie patelni, więc krem nie przypala. Krem robi się, gdy lekko zgęstnieje i może równomiernie pokryć tylną część łyżki. Nie pozwól, aby doszło do wrzenia. Przecedzić krem przez drobne sito. Naciśnij nasz cały płyn w ziarnach wanilii i nestle pojemnik z kremem w dużej misce z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Ostudzić, mieszając od czasu do czasu.
5
Przenieść krem do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Gotowe lody umieść w pojemniku do przechowywania i zamrozić, aż będą twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1
W małym rondlu wyposażonym w termometr cukierkowy, przynieś wodę, syrop kukurydziany, 3/4 szklanki cukru i fasoli waniliowej do 246 stopni F. W międzyczasie, w całkowicie czystej, suchej misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubij białka jaj, sól i śmietanę z kamienia nazębnego, aż do kremowej i spienionej, o 2 protokół. Nadal ubijając, posypać pozostałą 1 łyżką cukru i nadal ubijać, aż białka utrzymają się bardzo miękkie szczyty, około 2 minut. Mieszając powoli, ostrożnie skropić gorącym syropem. Włącz mikser do wysokiej i ubijać, aż będzie gęsty, puszysty i po prostu ciepły, około 7 minut. Włącz mikser do niskiego poziomu i ubijaj w pestkach wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W średnim rondlu na dużym ogniu zagotować cukier, masło i fasolę waniliową, ubijając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj szkocką, powrót patelni do ognia i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Zdjąć z ognia i ubić sól i ciepły krem, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1
Przynieś śmietanę, syrop kukurydziany, cukier, kakao, sól i połowę czekolady do wrzenia w 1 do 1 1/2-quart ciężkiego rondla na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować przy niskim wrzeniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut, a następnie usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj masło, wanilię i pozostałą czekoladę i mieszaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
3
Podawać na ciepło.
1
Do każdego z 4 dań do lodów włóż kilka gałek lodów. Top z puchem i sosami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2
Dekoruj orzechami i kompot wiśniowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
3
W rondlu połączyć cukier, wiśnie i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do S gotować na wolnym ogniu i gotować, aż wiśnie zaczynają się rozpad, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Czereśnie wyjąć łyżką szczelinową; zaparkować. Gotowanie gotować na wolnym ogniu do zmniejszenia i syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Zdjąć z ognia, dodać Kirsch i zapalić długim zapałką kuchenną, aż płomienie ustąpią. Wiśnie odstawić na patelnię i krótko podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
KirschKirsch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Składniki

170Orzechy dowolne (posiekane)najlepszej jakości słodko-gorzka czekolada, drobno posiekananajlepszej jakości słodko-gorzka czekolada, drobno posiekana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimocno zapakowany ciemnobrązowy cukiermocno zapakowany ciemnobrązowy cukier2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielonylekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielony4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwiśnie i czereśniewiśnie i czereśnie1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1szczyptaSzczypta kremu tatarskiegoSzczypta kremu tatarskiego796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone Holenderskie kakao procesowe w proszkuniesłodzone Holenderskie kakao procesowe w proszku4largesOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki7largesżółtka jajżółtka jaj1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrem ciężki, podgrzewanykrem ciężki, podgrzewany1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2(zima)KirschKirsch4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLekko prażone orzechy makadamiaLekko prażone orzechy makadamia3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowe pokruszone laski cukierkówDodatkowe pokruszone laski cukierków4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyHiszpańskie orzeszki ziemneHiszpańskie orzeszki ziemne01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2(zima)dobrej jakości Szkocka (w zależności od gustu)dobrej jakości Szkocka (w zależności od gustu)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2kijemasło niesolonemasło niesolone2(zima)masło niesolonemasło niesolone11 funt cukinii,miód cytrusowymiód cytrusowy1fasola waniliowa, splitfasola waniliowa, split11 cała laska wanilii, podzielona1 cała laska wanilii, podzielona1fasola waniliowa, nasiona zeskrobane i zarezerwowanefasola waniliowa, nasiona zeskrobane i zarezerwowane1Nasiona z wanilii, powyżejNasiona z wanilii, powyżej11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilody waniliowe (polecane: lody waniliowe Wayne Harley Brachman)lody waniliowe (polecane: lody waniliowe Wayne Harley Brachman)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej6(zima)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn