Niedzielna Paella
Niedzielna Paella może być właśnie europejskim przepisem, którego szukasz. To danie główne ma 568 kalorii, 47 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 3,84 USD za porcję. Udaj się do sklepu i kup cebulę, groszek, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 53%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem), Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem) i Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem) .
Instrukcje
W holenderskim piekarniku usmaż i mieszaj kurczaka na oleju na średnim ogniu, aż przestanie być różowy.
Dodaj kiełbasę i cebulę; gotuj 3-4 minuty dłużej.
Dodać ryż, przyprawę włoską, kurkumę i pieprz; gotuj i mieszaj przez 3-4 minuty lub do momentu, aż ryż lekko się zarumieni.
Dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 14-18 minut lub do momentu, aż ryż będzie prawie miękki. Wymieszaj krewetki, pomidory, groszek i cukier; przykryj i gotuj przez 10-15 minut lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy, od czasu do czasu mieszając.
Polecane wino: Tempranillo, Grenache, Albarino
Tempranillo, Grenache i Albarino to świetny wybór do Paelli. Łącząc wino z hiszpańskimi potrawami, warto kierować się zasadą „co rośnie razem, idzie razem”? Do białego wina polecamy albariño, a do czerwonego garnachan i tempranillo. Możesz spróbować Moet & Chandon White Star (). Oceniającym podoba się, z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![Moet & Chandon Biała Gwiazda ()]()
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz utrzymuje się z nutą miodu.