Tiramisu

Tiramisu
Przepis Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny i 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wiórków czekoladowych, sproszkowanej żelatyny, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W mikserze z mocowaniem ubijaj żółtka i cukier, aż będą gęste i blade (etap wstążki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać mascarpone i ubijać, aż dobrze się wkomponuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
4
Wlać wodę do małej miski, a następnie wlać na nią sproszkowaną żelatynę. Nie mieszać. Pozostawić żelatynę do wchłonięcia całej wody (Około 15 minut), a następnie umieścić miskę na małym rondlu zawierającym gotującą się wodę (tworząc podwójny kocioł). Natychmiast wyłączyć ogień i pozostawić żelatynę do całkowitego rozpuszczenia. W osobnej misce ubijamy białka do miękkiego piku, stopniowo dodajemy cukier, a następnie powoli wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Bicz do sztywnego, błyszczącego szczytu. Białka złóż na mascarpone i żółtko, a następnie złóż na bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
MascarponeMascarpone
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W osobnej misce połącz espresso i kalhua. Namoczyć 1 ladyfinger na raz w mieszaninie espresso. W patelni 8 na 10 cali ułóż nasączone ladyfingers blisko siebie w schludnych rzędach, aż dno patelni zostanie całkowicie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Wlać 1/2 musu na ladyfingers i wygładzić gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
7
Posypać 1/2 wiórków czekolady na musie. Utwórz kolejną warstwę i schłodź do momentu ustawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn