Tiramisu
Przepis Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny i 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wiórków czekoladowych, sproszkowanej żelatyny, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W mikserze z mocowaniem ubijaj żółtka i cukier, aż będą gęste i blade (etap wstążki).
Dodać mascarpone i ubijać, aż dobrze się wkomponuje.
Wlać wodę do małej miski, a następnie wlać na nią sproszkowaną żelatynę. Nie mieszać. Pozostawić żelatynę do wchłonięcia całej wody (Około 15 minut), a następnie umieścić miskę na małym rondlu zawierającym gotującą się wodę (tworząc podwójny kocioł). Natychmiast wyłączyć ogień i pozostawić żelatynę do całkowitego rozpuszczenia. W osobnej misce ubijamy białka do miękkiego piku, stopniowo dodajemy cukier, a następnie powoli wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Bicz do sztywnego, błyszczącego szczytu. Białka złóż na mascarpone i żółtko, a następnie złóż na bitą śmietanę.
W osobnej misce połącz espresso i kalhua. Namoczyć 1 ladyfinger na raz w mieszaninie espresso. W patelni 8 na 10 cali ułóż nasączone ladyfingers blisko siebie w schludnych rzędach, aż dno patelni zostanie całkowicie pokryte.
Wlać 1/2 musu na ladyfingers i wygładzić gumową szpatułką.
Posypać 1/2 wiórków czekolady na musie. Utwórz kolejną warstwę i schłodź do momentu ustawienia.