The ultimate makeover: Steak & kidney pie
The ultimate makeover: Steak & kidney pie zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 531 kalorii, 30g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, stek duszenia, musztarda w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 76 osób. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. The ultimate makeover: Shepherd ' s pie, The ultimate makeover: Chicken pie, oraz Stek z nerką (lub pieczarkami) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wytnij i wyrzuć cienkie rurki z nerek. Przepłukać nerki w zimnej wodzie, aż woda będzie czysta, a następnie pokroić je na małe kawałki.
Rozgrzać olej w dużym rondlu lub głębokiej patelni.
Dodać cebulę, gałązki tymianku i smażyć na średnim ogniu przez 8-10 minut, aż cebula będzie naprawdę złota, często mieszając.
Dodaj stek i nerkę do patelni i krótko smaż, aż straci różowy kolor. Podgrzej ogień, wlej wino, wymieszaj, aby odgazować dno patelni, a następnie gotuj na dużym ogniu przez 2-3 minuty, aż zmniejszy się i wchłonie do mięsa. Wymieszać w pomidorowym czystym i musztardowym proszku. Mąkę przesiać, mieszając, a następnie mieszać przez kilka minut.
Wlać 400 ml wrzącej wody i nadal mieszać, aż mieszanina zacznie się gotować i zgęstnieje. Wrzucić marchewkę i oba grzyby, zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką, a następnie pozostawić na wolnym ogniu delikatnie przez około 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć pokrywkę i dusić jeszcze 25-30 minut lub aż mięso będzie bardzo miękkie i sos lekko zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i usunąć liście laurowe i gałązki tymianku. Natkę pietruszki wymieszać, doprawić do smaku, następnie przełożyć do ciasta lub naczynia żaroodpornego (średnica 22-23 cm, głębokość 6 cm, Pojemność 1,7 litra lub podobna), następnie pozostawić do ostygnięcia.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Podczas gdy mięso chłodzi, zrobić ciasto.
Włóż mąkę i tymianek, jeśli używasz, do miski. Utrzeć na zimnym lub mrożonym maśle, zrobić studnię w środku, następnie dodać jogurt, oliwę z oliwek, szczyptę soli i dobry mielenie czarnego pieprzu. Używając okrągłego ostrza, wymieszaj z 2 łyżkami zimnej wody, a następnie delikatnie Zbierz ręce, aby uformować ciasto.
Wyjąć z miski i krótko zagnieść, aż będzie gładka.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, aby było nieco większe niż górna część naczynia.
Połóż ciasto na mięsie i przyciąć krawędzie nożyczkami, aby lekko zwisało z krawędzi naczynia. Zrób 2 małe szczeliny na środku. Flet krawędzie, następnie rozwałkować wykończenia i wyciąć 6 liści w kształcie rombu. Zwilżyć jedną stronę i położyć je na pokrywce ciasta.
Umieścić naczynie na blasze do pieczenia, następnie piec w piekarniku przez około 25 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie złote.