The ultimate makeover: Moussaka
Przepis ostateczny makijaż: Moussaka można zrobić w około 2 godziny i 35 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kukurydzianą, cebulę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 175 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ostateczny makijaż: Lasagne, The ultimate makeover: hamburgery, oraz Ostateczny makijaż: Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużej, szerokiej patelni. Podsmażamy cebulę i czosnek, smażymy 6-8 minut, aż zmienią kolor na złoty.
Dodajemy marchewkę i smażymy jeszcze 2 min. Wymieszaj mięso na patelnię, rozbijając je podczas mieszania. Gotuj i mieszaj na dużym ogniu, aż mięso nie będzie już różowe.
Wlać wino i krótko gotować, aż większość płynu odparuje. Wymieszaj cynamon i ziele angielskie. Wlać pomidory, pomidor czysty i 1 łyżkę wody (wymieszać z sokami pozostawionymi w puszce), następnie wymieszać, aby rozbić pomidory. Doprawić pieprzem, dodać całe oregano i połowę natki pietruszki, przykryć, następnie dusić na małym ogniu przez 50 min, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku.
Wymieszać w pozostałej pietruszki. Można zrobić dzień wcześniej i schłodzić na noc.
Podczas gdy mięso gotuje (chyba że robisz to dzień wcześniej) przygotować bakłażany.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Posmaruj trochę pozostałego oleju na 2 duże blachy do pieczenia.
Resztę oleju wymieszać z sokiem z cytryny. Bakłażany pokroić w plastry o grubości 1 cm, a następnie ułożyć na naoliwionych blachach do pieczenia.
Zmiksować z olejem i cytryną, a następnie doprawić pieprzem.
Piec 20-25 min do miękkości, następnie odstawić. Piekarnik dolny do 180C / wentylator 160C / Gaz
Na dno naczynia żaroodpornego (głębokość około 28 x 20 x 6 cm) rozprowadzić 2 duże łyżki mieszanki mięsnej.
Ułóż plastry bakłażana na wierzchu, lekko nakładając się na siebie. Łyżka resztę mieszanki mięsa na wierzchu. Jajka ubić w misce. Mąkę kukurydzianą polać odrobiną jogurtu, wymieszać z resztą jogurtu, następnie wymieszać z jajkami z połową sera. Doprawić pieprzem.
Wlać i rozprowadzić na mięsie, aby go przykryć.
Posypać resztą sera, odrobiną cynamonu i odrobiną pieprzu.
Piec przez 50 min-1 godz. aż bąbelki i złoty.
Moussakę pozostawić na 8-10 minut, następnie rozsypać posiekaną natką pietruszki i pokroić w kwadraty.
Podawać z sałatką z pomidorów, czerwonej cebuli i rukoli.