The Ultimate Cuban Sandwich
Ostateczna Kubańska kanapka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 745 kalorii, 42g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, łopatka wieprzowa, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kanapka Kubańska Z Grilla (Sandwich Cubano), Kubańska Kanapka, oraz Kubańska Kanapka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zacznij od duszenia łopatki wieprzowej. Zawiąż ramię w 4 miejscach sznurkiem kuchennym, aby utrzymało swój kształt podczas gotowania lub poproś rzeźnika, aby zrobił to za ciebie. Doprawić wieprzowinę solą, pieprzem, kminkiem i oregano. Ustaw podstawę szybkowaru na niskim średnim ogniu i dodaj 2 ilości oliwy z oliwek.
Dodaj czosnek i płatki chili, a gdy olej się nagrzeje, stanie się pachnący i zaparz olej.
Dodać cebulę wokół wieprzowiny i lekko brązowy przed dodaniem sok pomarańczowy, sok z limonki, bulion i liście laurowe.
Zabezpiecz pokrywę szybkowaru i gotuj przez 20 do 25 minut, w zależności od wielkości szybkowaru. Wieprzowina powinna być delikatna po zakończeniu. Po zakończeniu pozostawić do ostygnięcia w sokach przed wyjęciem sznurka i krojenia.
Aby przygotować kubańskie kanapki, podziel chleb na pół, a następnie ułóż kanapkę musztardą, serem, ogórkami, szynką, wieprzowiną i ponownie serem (ser skleja wszystko razem). Doprawić solą i pieprzem pomiędzy warstwami szynki i wieprzowiny. (Opcjonalnie: skropić trochę płynu do duszenia wieprzowiny nad mięsem).
Aby gotować, Podgrzej dużą patelnię żeliwną lub patelnię grillową na średnim ogniu i lekko posmaruj oliwą z oliwek.
Umieść kanapki na patelni i góry z innej ciężkiej patelni i kilka ciężkich ciężarów (cegły, lub puszki pomidorów pracy dobrze). Mocno przycisnąć i gotować przez 5 do 7 minut na stronę, aż kanapka skompresuje się do około jednej trzeciej jego pierwotnego rozmiaru, a chleb jest super-chrupiący.
Podawać z fasolą, ryżem i chipsami babki.