Terrina z łososia z pieczonym kremem Poblano

Terrina z łososia z pieczonym kremem Poblano
Terrina z łososia z pieczonym kremem Poblano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, kolendra, warzywa sałatkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Terryna z łososiem wędzonym i serem śmietankowym, Schłodzona zupa z awokado z pieczonym kremem Poblano, oraz Real Men Cook: Grillowany kurczak z sosem śmietanowym Tomatillo pieczony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij dużą patelnię osoloną wodą i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać filety z łososia i kłusować na małym ogniu, aż będą po prostu nieprzezroczyste przez cały, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
3
Filety przełożyć na talerz, przykryć luźno folią i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Upiec chiles bezpośrednio nad płomieniem gazowym, aż zwęglone na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
5
Przenieś je do miski i przykryj plastikiem na 5 minut, aby poluzować Skórki. Zetrzyj skórki i usuń nasiona i żeberka. Chili opłukać i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
żeberkażeberka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
W maszynce, połączyć chiles, serek śmietankowy, kolendra, 2 łyżki soku z cytryny i czosnku i procesu do mieszania grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Śmietanę przełożyć do miski i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dwie patelnie do chleba o wymiarach 8 na 4 cale z plastikową folią, pozostawiając 4-calowy zwis ze wszystkich stron. Spód i boki każdej patelni ułóż jedną czwartą wędzonych plastrów łososia, lekko nakładając je na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś Wędzonyłosoś Wędzony
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
9
Dodać 3/4 szklanki kremu poblano i rozprowadzić w równej warstwie. Filety z łososia doprawić solą, pieprzem i pozostałym sokiem z cytryny; na każdej patelni wyłożyć filet na śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
PieprzPieprz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Połowę pozostałego kremu Poblano rozłożyć na każdym filecie z łososia i przykryć połową pozostałego wędzonego łososia. Złóż zwisający plastik w górę i nad wierzchem terryny i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 6 godzin i do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
łosoś Wędzonyłosoś Wędzony
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KremKrem
11
Oderwij plastik i rozpakuj terriny na deskę do krojenia. Używając ostrego noża, pokrój terriny w poprzek o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry na talerzu, udekoruj mieszaną zieleniną i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia30
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn