Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami

Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami
Królicza Terrina z zielonymi oliwkami i pistacjami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 9g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 40. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka soli, gałązki pietruszki, dodatek: chleb kanapkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami, Sałatka z ogolonego kopru włoskiego z pomarańczą, zielonymi oliwkami i pistacjami, oraz Terrina z kaczki i wieprzowiny z żurawiną i pistacjami.

Instrukcje

1
W razie potrzeby usuń tłuszcz, nerki i wątrobę z królika. Umieść królika, szalotkę, marchew, pietruszkę, tymianek, por, czosnek, ziarna pieprzu, 1/4 łyżeczki soli i 6 szklanek wody w 4-litrowym ciężkim garnku i zagotuj, odtłuszczając pianę. Zmniejszyć ogień i delikatnie gotować królika, częściowo przykryty, do miękkości, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
WątrobaWątroba
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cały KrólikCały Królik
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
Chłodny królik w bulionie, odsłonięty, 30 minut, a następnie usuń, rezerwując kawałki królika i bulion osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Cały KrólikCały Królik
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2
Wlać bulion przez drobne sito do miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Białka ubić w innej misce do spienienia i dodać skorupki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Ubij ciepły bulion w strumieniu i wróć mieszaninę do oczyszczonego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Podgrzewać na umiarkowanym ogniu, stale mieszając i skrobając dno drewnianą łyżką, aby zapobiec przyklejaniu się białka, aż do czasu, aż zapas dojdzie do gotowania na wolnym ogniu (zajmie to około 10 minut). Zmniejszyć ciepło i delikatnie gotować bulion, bez mieszania, aż wszystkie zanieczyszczenia wzrosną do powierzchni i tworzą skorupę, a bulion pod spodem jest jasne, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
6
Podczas gdy rosół gotuje się, grubo rozdrabnia mięso królicze, uważając, aby usunąć wszystkie małe kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Wlej bulion przez sito wyłożone podwójną grubością zwilżonych ręczników papierowych do miski i pozwól, aby cały bulion spłynął. Wyrzucić ciała stałe. (Jeśli ciecz nie spłynie całkowicie, dotknij krawędzi sita wielokrotnie metalową łyżką, aby pomóc spuścić.) Bulion powinien być całkowicie przezroczysty; jeśli nie, powtórz procedurę czystymi zwilżonymi ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Jeśli oczyszczony bulion mierzy więcej niż 2 1/2 szklanki, gotuj, aby zmniejszyć. Jeśli mierzy mniej, dodaj wodę. Przynieś bulion tylko na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
9
Posyp żelatynę pozostałą 1/4 szklanki zimnej wody i zmiękcz przez 1 minutę, a następnie ubijaj do gorącego bulionu, aż się rozpuści. Wymieszać z Maderą i pozostałą 1/4 łyżeczki soli, lub do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
MaderaMadera
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
1
Lekko olejowane terriny i linia z arkuszem folii wystarczająco dużej, aby pokryć krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Umieść terriny na tacy.
3
Wytnij 4 (18-calowe) kawałki sznurka kuchennego i umieść 2 poprzecznie pod każdą terriną około 2 cali od każdego końca(będą one używane do mocowania wałków lub butelek do terrin).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
4
Mielenie nasion kopru włoskiego z moździerzem i tłuczkiem lub w elektrycznym młynku do kawy/przypraw i wrzucić królika, oliwki, pistacje, szczypiorek, tymianek, sól i pieprz w dużej misce. Podzielić mieszaninę między terrines, następnie dobrze wymieszać bulion i wlać powoli do terrines, wypełniając do 1/4 cala od góry. Zastrzegamy pozostały bulion, przykryty i schłodzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cały KrólikCały Królik
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Umieść owinięty folią tekturowy pasek na wierzchu każdej terryny, a następnie połóż wałek do ciasta lub butelkę na wierzchu tektury i przymocuj do terryny, tworząc wystarczająco duży nacisk, aby nacisnąć karton około 1/2 cala do terryny (niektóre buliony rozleją się na tacę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Terryny schłodzić na tacy 3 godziny, a następnie usunąć sznurek, ciężarki i tekturę.
7
Podgrzać wszelkie zastrzeżone galaretki bulionu (w tym rozlać na tacy) tylko do momentu, gdy stanie się płynny i dodać do terrines. Przykryć zwisającą folią i schłodzić co najmniej 6 godzin dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Aby rozpakować terriny, rozpakuj folię i odwróć formy na długi wąski talerz, lekko pociągając za plastik, aby uwolnić terriny z form, a następnie wyjmij je. Delikatnie pokroić terriny ząbkowanym nożem w plastry o grubości 1/3 cala i podawać na tostach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
9
* Toast przyprawy na suchej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące i cień lub dwa ciemniejsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
** Do tostów ułóż kromki chleba na blasze i posmaruj 2 łyżkami masła. Tosty w środku piekarnika, aż złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia4
Magazyn