Tempura Nobu

Tempura Nobu
Przepis Tempura Nobu może zaspokoić Japońskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako dość droga przystawka. Mieszanka soku z cytryny, mirin, jalapenos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tempura Donburi-Ścięgno-Tempura Rice Bowl, Jajecznica Nobu Donburi, oraz Sałatka sashimi Nobu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować słodko-kwaśny sos Ponzu; wymieszać wszystkie składniki w małej misce; odstawić na noc. Szczep.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS PonzuSOS Ponzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Składniki

6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do serwowaniaGruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do serwowania6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyStarty daikon, do serwowaniaStarty daikon, do serwowania2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDashi NobuDashi Nobu1Dużejajko, schłodzonejajko, schłodzone6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMąka uniwersalna, do pogłębianiaMąka uniwersalna, do pogłębiania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście kolendryświeże liście kolendry6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyImbir mielony, do serwowaniaImbir mielony, do serwowania1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda lodowawoda lodowa3jalapenos, cienko pokrojone poprzecznie na okrągłejalapenos, cienko pokrojone poprzecznie na okrągłe2(może być lub przeglądać)świeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny2(zima)świeżo wyciśnięty sok z cytryny, do serwowaniaświeżo wyciśnięty sok z cytryny, do serwowania2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna lub o niskiej zawartości glutenu, schłodzonamąka uniwersalna lub o niskiej zawartości glutenu, schłodzona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1czerwona cebula, połówka, cienko pokrojona i trzymana w zimnej wodzieczerwona cebula, połówka, cienko pokrojona i trzymana w zimnej wodzie1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowyocet ryżowy3(może być lub przeglądać)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku1kilogramyróżne owoce morza, takie jak krewetki (obrane, deveined i butterflied), ALASKAN King Crab legs (muszle usunięte) i Jeżowiec (w lewo w całości)różne owoce morza, takie jak krewetki (obrane, deveined i butterflied), ALASKAN King Crab legs (muszle usunięte) i Jeżowiec (w lewo w całości)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny do smażeniaOlej roślinny do smażenia1calekawałek konbukawałek konbu2(zima)shi chi mi (Azjatycka przyprawa do ostrej papryki), do serwowaniashi chi mi (Azjatycka przyprawa do ostrej papryki), do serwowania

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn