Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Tarte Tatin spróbować. Jedna porcja zawiera 1271 kalorii, 5G białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skracanie warzyw, lody waniliowe, złote smaczne jabłka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze umieść mąki, cukier i masło. Pulsuj 5 lub 6 razy w 1/2 sekundy, aby rozbić masło.
Dodaj skrócenie, włącz urządzenie i natychmiast dodaj lodowatą wodę, pulsując 2 lub 3 razy. Ciasto powinno wyglądać jak masa małych grudek i powinno po prostu trzymać się razem w masie, gdy garść jest prasowana razem. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, należy dodać więcej wody kroplami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
3
Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i piętą dłoni szybko i z grubsza wciśnij kulki wielkości jajka do 6-calowego rozmazu. Zbierz ciasto do stosunkowo gładkiego ciasta, owinąć w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny (lub do 2 dni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4
Pokroić połówki jabłek na 4 podłużne kliny każdy, i wrzucić do dużej miski z sokiem z cytryny i skórki i 1/2 szklanki cukru.
Wyjmij patelnię z ognia i ułóż warstwę plasterków jabłka w zgrabny wzór na karmelu na patelni, a następnie ułóż pozostałe jabłka starannie na wierzchu.
Odstawić patelnię na umiarkowanie wysoki ogień i gotować przez około 25 minut, przykrywając patelnię po 10 minutach. Co kilka minut naciskamy na jabłka i podlewamy je wydzielanymi sokami. Gdy soki są gęste i syropowate, zdejmij patelnię z ognia.
Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń schłodzone ciasto w okrąg o grubości 3/16 cala i o 1 cal większy niż górna część patelni. Przykryć ciasto jabłkami, naciskając krawędź ciasta między jabłkami a wnętrzem patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)