Grillowany Łosoś Piernikowy

Grillowany Łosoś Piernikowy
Grillowany łosoś Piernikowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 37g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 30 fanów. Jeśli masz sos sojowy, czosnek, korzeń imbiru i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Piernikowany łosoś z grillowaną kukurydzą i sałatką z rukoli, Gingered Salmon, oraz Gingered Honey Salmon dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sos sojowy, cukier muscovado, mielony imbir, oliwa z oliwek i czosnek ubić w misce i przelać do zamykanej plastikowej torby na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier MuscovadoCukier Muscovado
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać filet z łososia, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez noc lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
3
Około 1/2 godziny przed grillowaniem namoczyć deskę cedrową w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Deska CedrowaDeska Cedrowa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Łososia wyjąć z marynaty i strząsnąć nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
6
Ułóż łososia, skórkę do dołu, na cedrowej desce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Deska CedrowaDeska Cedrowa
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
7
Grilluj z zamkniętą osłoną grilla, aż łosoś będzie nieprzezroczysty, ale nadal soczysty, około 20 minut. Ostrożnie wyjmij łososia z deski w jednym kawałku, pozostawiając skórę na desce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn