Tarta z gorzkiej czekolady i pomarańczy z prażonymi migdałami
Ciemna czekolada i pomarańcza tarta z prażonymi migdałami może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciężkiej śmietany, grand marnier, półsłodkiej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tarta z gorzkiej czekolady i pomarańczy z prażonymi migdałami, Migdałowa radość (tosty Kokosowe z ciemną czekoladą i migdałami) lody, oraz Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę (tylko część pomarańczową) z pomarańczy w paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
2
Pokrój paski na kawałki wielkości zapałek i umieść w małym rondlu. Przykryć zimną wodą; doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 sekund; odcedzić. Rondel opłukać, dodać 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki wody i obrać. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować na wolnym ogniu, aż skórka będzie przezroczysta, a syrop gęsty, około 20 minut. Używając palców widelca, przenieś skórkę na talerz i ostudź. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Dodać mąkę i ubijać, aż ciasto połączy się w wilgotnych grudkach. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić do jędrności, co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Rozwałkuj ciasto między arkuszami woskowanego papieru do 11-calowej rundy. Odklej górną kartkę papieru. Odwróć ciasto na patelni o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem; Odklej papier. Delikatnie wcisnąć ciasto na patelnię. Naciśnij zwis ciasta, aby utworzyć podwójne grube boki. Ciasto przekłuć widelcem. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
5
Upiec skórkę, aż boki wyglądają na suche, a dno wygląda bąbelkowo, o 14 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
6
Przenieś skorupę do szafy. Korzystając z tyłu łyżki, naciśnij boki ciasta, jeśli spadnie. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1
Wrzucić migdały, cukier i cynamon w małej misce. Posiekać wszystkie oprócz 2 pasków Skórki.