Tarta z gorzkiej czekolady i pomarańczy z prażonymi migdałami

Tarta z gorzkiej czekolady i pomarańczy z prażonymi migdałami
Ciemna czekolada i pomarańcza tarta z prażonymi migdałami może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciężkiej śmietany, grand marnier, półsłodkiej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tarta z gorzkiej czekolady i pomarańczy z prażonymi migdałami, Migdałowa radość (tosty Kokosowe z ciemną czekoladą i migdałami) lody, oraz Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę (tylko część pomarańczową) z pomarańczy w paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Pokrój paski na kawałki wielkości zapałek i umieść w małym rondlu. Przykryć zimną wodą; doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 sekund; odcedzić. Rondel opłukać, dodać 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki wody i obrać. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować na wolnym ogniu, aż skórka będzie przezroczysta, a syrop gęsty, około 20 minut. Używając palców widelca, przenieś skórkę na talerz i ostudź. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1
Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło, cukier, cynamon i sól w dużej misce, aż będzie gładka. Ubić w proszku kakaowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodać mąkę i ubijać, aż ciasto połączy się w wilgotnych grudkach. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić do jędrności, co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Rozwałkuj ciasto między arkuszami woskowanego papieru do 11-calowej rundy. Odklej górną kartkę papieru. Odwróć ciasto na patelni o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem; Odklej papier. Delikatnie wcisnąć ciasto na patelnię. Naciśnij zwis ciasta, aby utworzyć podwójne grube boki. Ciasto przekłuć widelcem. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
5
Upiec skórkę, aż boki wyglądają na suche, a dno wygląda bąbelkowo, o 14 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
6
Przenieś skorupę do szafy. Korzystając z tyłu łyżki, naciśnij boki ciasta, jeśli spadnie. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1
Wrzucić migdały, cukier i cynamon w małej misce. Posiekać wszystkie oprócz 2 pasków Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Posypać posiekaną skórką pomarańczową, a następnie mieszaniną migdałów na dnie przygotowanej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
3
Śmietanę ułożyć w ciężkim średnim rondlu. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
4
Zdjąć z ognia.
5
Dodać czekoladę i ubijać, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka; wymieszać w Grand Marnier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Wlać do skorupy. Przechowywać w lodówce, aż do napełniania jest firma, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
7
Dekoruj pozostałymi 2 paskami skórki pomarańczowej. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć luźno folią i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
Używając ostrego noża, delikatnie poluzuj skórkę od boków patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Tarta pokroić w kliny; podawać na zimno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn