Tarta z gorzkiej czekolady i pomarańczy z prażonymi migdałami

Tarta z gorzkiej czekolady i pomarańczy z prażonymi migdałami
Ciemna czekolada i pomarańcza tarta z prażonymi migdałami może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciężkiej śmietany, grand marnier, półsłodkiej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tarta z gorzkiej czekolady i pomarańczy z prażonymi migdałami, Migdałowa radość (tosty Kokosowe z ciemną czekoladą i migdałami) lody, oraz Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę (tylko część pomarańczową) z pomarańczy w paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Pokrój paski na kawałki wielkości zapałek i umieść w małym rondlu. Przykryć zimną wodą; doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 sekund; odcedzić. Rondel opłukać, dodać 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki wody i obrać. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować na wolnym ogniu, aż skórka będzie przezroczysta, a syrop gęsty, około 20 minut. Używając palców widelca, przenieś skórkę na talerz i ostudź. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1
Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło, cukier, cynamon i sól w dużej misce, aż będzie gładka. Ubić w proszku kakaowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodać mąkę i ubijać, aż ciasto połączy się w wilgotnych grudkach. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić do jędrności, co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
3
Rozwałkuj ciasto między arkuszami woskowanego papieru do 11-calowej rundy. Odklej górną kartkę papieru. Odwróć ciasto na patelni o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem; Odklej papier. Delikatnie wcisnąć ciasto na patelnię. Naciśnij zwis ciasta, aby utworzyć podwójne grube boki. Ciasto przekłuć widelcem. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Upiec skórkę, aż boki wyglądają na suche, a dno wygląda bąbelkowo, o 14 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Przenieś skorupę do szafy. Korzystając z tyłu łyżki, naciśnij boki ciasta, jeśli spadnie. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1
Wrzucić migdały, cukier i cynamon w małej misce. Posiekać wszystkie oprócz 2 pasków Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Posypać posiekaną skórką pomarańczową, a następnie mieszaniną migdałów na dnie przygotowanej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
3
Śmietanę ułożyć w ciężkim średnim rondlu. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Zdjąć z ognia.
5
Dodać czekoladę i ubijać, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka; wymieszać w Grand Marnier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Wlać do skorupy. Przechowywać w lodówce, aż do napełniania jest firma, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
7
Dekoruj pozostałymi 2 paskami skórki pomarańczowej. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć luźno folią i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
8
Używając ostrego noża, delikatnie poluzuj skórkę od boków patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Tarta pokroić w kliny; podawać na zimno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn