Tarta Truskawkowo-Rabarbarowa

Tarta Truskawkowo-Rabarbarowa
Tarta truskawkowo-Rabarbarowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,19 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 358 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 50 minut. Mieszanka rabarbaru, cukru, ciasta francuskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 26%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tarta Truskawkowo-Rabarbarowa, Tarta Truskawkowo-Rabarbarowa, oraz Tarta Truskawkowo-Rabarbarowa.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Rozwałkuj ciasto w prostokąt o grubości około 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
3
Wytnij 2 paski (o szerokości 3/4 cala) z dłuższego boku.
4
Pozostałe ciasto pokrój w prostokąt o wymiarach 13 na 5 cali i ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Posmaruj 3/4-calową granicę 1 długim bokiem wodą i połóż 1 wąski pasek na górze, delikatnie naciskając. Powtórz po drugiej stronie. (Nadzienie powinno być wystarczająco grube, aby nie trzeba było pasków ciasta na krótkich bokach tarty, aby nadzienie nie rozlało się po złożeniu tarty.) Przytnij dowolny zwis, jeśli to konieczne. Bardzo lekko przetocz koło do pizzy po wewnętrznej stronie pasków, aby uzyskać wynik w połowie podstawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6
Posmaruj górną część pasków mlekiem, uważając, aby nie kapać po bokach. Przebij podstawę widelcem, wyłóż ją kawałkiem folii aluminiowej, który rozciąga się wzdłuż boków pasków, ale nie Ponad, i zważ folię ciężarkami do ciasta lub suszoną fasolą. Użyj noża do obierania, aby rozłożyć zewnętrzne krawędzie tarty, wykonując małe nacięcia w odległości cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
Piec do zestalenia, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Zdejmij folię i ciężarki i piecz na jasnozłoty Kolor, jeszcze około 15 minut. Fajnie na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
9
Przyciąć szerokie wierzchołki truskawek i umieścić ozdoby w małym rondlu z rabarbarem, cukrem i ekstraktem waniliowym. Dusić na średnim ogniu, często mieszając, aż owoce będą gęste i podobne do dżemu, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Dodaj masło i puree za pomocą blendera zanurzeniowego lub w robocie kuchennym, aż będzie gładkie. Super. Przekrój resztę truskawek na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1
Rozłóż gotowaną mieszankę w skorupce. Ułóż truskawki w gontowych rzędach wzdłuż tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2
Do glazury: wymieszaj galaretkę i gorącą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Posmaruj truskawki ciepłą glazurą. Lekko posyp boki cukrem cukierniczym, pokrój w plastry i podawaj z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
4
Kupuj mądrze: kupuj truskawki mniej więcej tej samej wielkości, aby po "gontowaniu" na tarcie ładnie do siebie pasowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn