Tarta szparagowo-Ricotta z serem Comte
Tarta szparagowo-Ricotta z serem Comte wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.91 za porcję. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 13g białka, oraz 26g tłuszczu. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką smukłe szparagi, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tarta szparagowo-Ricotta z serem Comte, Tarta Szparagowa Ricottan, oraz Tarta Filcowa Szparagowo-Ricotta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Ciasto rozwałkować na powierzchni mąki do prostokąta o wymiarach 13x10 cali.
Odciąć pasek szerokości 1/2 cala ze wszystkich 4 stron.
Posmaruj paski po 1 stronie z ubitym jajkiem, a następnie naciśnij paski, od strony jajka w dół, na krawędzie ciasta, aby się przylgnąć, tworząc podniesioną granicę.
Obramuj z jajem; zachowaj Pozostałe ubite jajko.
Przełożyć na blachę do pieczenia. Schłodzić podczas przygotowywania nadzienia.
Szparagi na parze tylko do chrupiącego przetargu, o 3 protokół.
Przełożyć do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia.
Odetnij wierzchołek szparagów od 2 do 3 cali; odstaw na bok. Grubo puree Pozostałe łodygi szparagów w procesorze.
Dodaj pozostałe ubite jajko, ricotta, 3 łyżeczki oleju i sól; proces aż do gęstego puree tworzy.
Przelać do miski; wymieszać z salami i 1/3 szklanki sera Franche; doprawić pieprzem.
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie na cieście.
Posypać pozostałą 1/3 szklanki sera Franche. Końcówki szparagów wrzucić z pozostałą 1 łyżeczką oleju; układać końcówki nad nadzieniem.
Piec tarta, aż nadzienie jest ustawione, około 25 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Ser Franche - Comté jest serem z krowiego mleka w stylu Gruyère. Jest on dostępny w niektórych supermarketach, sklepach z serem i sklepach z żywnością specjalistyczną.