Tarta pieczona kukurydziano-pomidorowa
Tarta pieczona-kukurydziano-pomidorowa wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, mączkę kukurydzianą, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest dobre. Spróbuj Rustykalna tarta kukurydziana, pomidorowa i Bazyliowa, Tarta Pieczona-Pomidorowa, oraz Tarta Z Pieczonych Pomidorów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć, mąka kukurydziana, proszek do pieczenia i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Dodać wodę i olej; mieszać aż do dobrze wymieszanego. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagnieść 2 minuty.
Lekko zachodzą na siebie 2 długości folii na lekko zwilżonej powierzchni. Delikatnie wciśnij ciasto w 4-calowe kółko na folii. Pokrywa z 2 dodatkowymi długościami nakładającej się folii. Schłodzić przez 15 minut.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 11-calowe koło. Zamrozić na 5 minut lub do momentu łatwego usunięcia plastiku.
Usuń górne arkusze folii z tworzywa sztucznego; odstawić na 1 minutę lub do giętkości. Dopasuj ciasto, zawijając plastikową stroną do góry, do 10-calowej okrągłej wyjmowanej patelni z dnem pokrytej sprayem do gotowania.
Usuń pozostałe arkusze folii. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Ciasto przebić widelcem kilka razy.
Piec ciasto w 375 przez 15 minut lub do lekko rumiane, i ostudzić na stojaku drucianym.
Aby przygotować nadzienie, podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj kukurydzę; smażyć 5 minut lub aż kukurydza będzie lekko brązowy.
Posypać 1 łyżka mozzarelli na skorupie. Wierzch z kukurydzy, bazylii, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Posypać 1/4 szklanki mozzarelli. Ułóż plastry pomidora w okrągły wzór na ser.
Posypać pozostałą mozzarellą i Parmigiano-Reggiano.
Piec w 375 przez 15 minut lub do lekko rumiane.