Tarta orzechowo-czekoladowa z bourbonem bitym Crème Fraîche

Tarta orzechowo-czekoladowa z bourbonem bitym Crème Fraîche
Tarta orzechowo-czekoladowa z bourbonem bitym Crème Fraîche wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 665 kalorii. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz połówki orzechów pekan, bourbon, śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Spróbuj Tarta orzechowo-czekoladowa z bourbonem bitym Crème Fraîche, Tarta Żurawinowa Z Creme Fraiche Bitą Śmietaną, oraz Tarta z orzechami laskowymi Frangipane z morelami i delikatnie bitą śmietaną Fraiche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozwałkować pâte Sucrée dysku na powierzchni lekko flouredwork do 1/8 " - grube okrągłe, kurz z mąką, jak to konieczne, aby zapobiec przyklejaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
2
Przenieść skórkę do tarty pan; naciśnij na dnie i po bokach patelni. Trim ciasto równo Zedge patelni. Schłodzić przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
3
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozprowadzić posiekane orzechy pekan w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia i tosty, mieszając raz lub dwa razy, aż lekko rumiane andaromatic, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Miejsce masło w małej patelni overmedium ciepła. Zeskrobać nasiona z wanilii; dodać fasolę. Gotować, obracając patelnię kilka razy, aż masło zbrązowieje i pachnie orzechowo, o 5 protokół. Odrzuć waniliową fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ubijamy cukier, syropy kukurydziane i solimy w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Ubij w ciepłym brązowym maśle, następnie jajka; ubijaj, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Rozłóż rozdrobnione papryki w równomiernej warstwie na przygotowaną tartę. Rozrzuć czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Umieść orzechy pekanhalves w koncentrycznych kręgach nad posiekanymi orzechami i czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
10
Wlać nadzienie powoli i równomiernie na orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
11
Piec tarta, aż wypełnienie jest po prostu ustawić w centrum, 45-50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Przenieś tartę do stojaka z drutu; pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut. Czy z wyprzedzeniem: tarta może być wykonana 8 godzin wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
13
Niech stanąć w roomtemperatura.
14
Ubij śmietanę, Creme fraîche i bourbonuntil miękkie szczyty tworzą. DO AHEAD: Bourbonwhipped Creme fraîche można zrobić 4 godziny. Cover; chill. Rewhisk przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
KremKrem
15
Usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Tarta pokroić w kliny.
17
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z Burbon bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn