Tarta Czekoladowo-MIODOWA
Tarta czekoladowo-MIODOWA wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz czekoladowe krakersy graham, półsłodkie chipsy czekoladowe, kakao w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Czekoladowo-MIODOWA, Tarta Czekoladowo-MIODOWA Karmelowa, oraz Tarta z solonym miodem i czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj patelnię o średnicy 9 cali ze zdejmowanym dnem z nieprzywierającym sprayem. Krakersy graham zmielić z 3 łyżkami masła i miodu w procesorze, aż powstanie drobna okruchy. Nacisnąć okruszki równomiernie na dno (nie na boki) przygotowanej patelni.
Piec do zestawu, o 10 protokół. Super.
Przynieś śmietanę i lawendę, aby zagotować w małym rondlu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Czekoladę umieścić w średnim rondlu. Przecedzić gorącą mieszankę śmietany do rondla z czekoladą. Mieszaj na średnim ogniu, aż stopią się i będą gładkie.
Dodać kakao w proszku i pozostałą 1 łyżkę masła; mieszać do rozpuszczenia i gładkie.
Wlać mieszaninę czekolady na skorupę w tartą patelnię. Schłodzić co najmniej 45 minut (czekolada będzie lekko miękka po 45 minutach i jędrna po 2 godzinach).
Pokroić w kliny i podawać. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.
* Zwane również kulinarnymi pąkami lawendy; dostępne w wielu sklepach z naturalną żywnością i na niektórych rynkach rolnych oraz od