Tarta Czekoladowo-Bourbonowa

Tarta Czekoladowo-Bourbonowa
Tarta czekoladowo-Bourbonowa może być tylko deserem, którego szukasz. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Ten przepis służy 40. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Jeśli masz sól, masło, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Tarta Czekoladowa Bourbon Fudge, Bittersweet Chocolate Bourbon Tarta, oraz Tarta Bourbon-Pecan z czekoladową mżawką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce przesiać mąkę z proszkiem kakaowym i solą. W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek, tłucz masło z cukrem ze średnią prędkością, aż będzie dobrze wymieszane. Beat w suchych składników z małą prędkością, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać ekstrakt waniliowy i ubić tylko do miękkiego ciasta formy, o 5 sekund. Ciasto wcisnąć na dysk, owinąć w folię i przechowywać w lodówce, aż ciasto będzie twarde, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
4
Na posmarowanej mąką powierzchni roboczej, szybko pracując, rozwałkuj ciasto do okrągłej 11-calowej, o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
5
Przenieś ciasto na 10-calowy Żłobiony patelnię z wyjmowanym dnem. Delikatnie nacisnąć ciasto na dno i na bok patelni. Odciąć nadmiar ciasta. Przechowywać skorupę w lodówce przez około 20 minut, aż będzie jędrna.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Ciasto wyłożyć folią i wypełnić masą ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
7
Piec około 30 minut, aż prawie gotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Wyjmij skorupę tarty z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez 15 minut, a następnie delikatnie usuń folię i ciężarki. Odstawić skorupkę do piekarnika i piec przez około 12 minut dłużej, aż wyschnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
9
Przenieś do stojaka z drutu i pozwól powłoce tarty ostygnąć do temperatury pokojowej. Tuż przed napełnieniem, przechowywać w lodówce skorupy tart przez kilka minut, aż lekko schłodzone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
10
Czekoladę i sól umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. W małym rondlu podgrzewaj bourbon z cukrem na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż cukier się rozpuści; staraj się nie dopuścić do zagotowania bourbona.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Na czekoladę polać ciepłą mieszanką bourbona.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
12
Dodać kawałki masła i jajka i ubić z umiarkowaną prędkością, aż mieszanina będzie kremowa i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Ustawić skorupę tarty na dużej blasze do pieczenia i wlać nadzienie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
14
Piec przez 35 do 40 minut, aż nadzienie wzrośnie, a wierzch miejscami pęknie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
15
Przenieś tartę do stojaka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Odkręcić tartę i schłodzić na noc. Ostrym nożem pokroić tartę na cienkie kliny i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 40 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia0
Magazyn