Tarta Cappuccino

Tarta Cappuccino
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj tartę Cappuccino. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 2,44 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 700 kalorii, 9g białka, oraz 46g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 53 minuty. Jeśli masz pod ręką lodowatą wodę, masło, żółtko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Cappuccino, Deser Cappuccino, oraz Cappuccino Wiatraczek.

Instrukcje

1
Aby zrobić skórkę: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. przesiej mąkę, cukier i sól do miski robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
2
Dodaj orzeszki pinii i masło i pulsuj, aż konsystencja będzie przypominać grubą mąkę kukurydzianą, około 10 do 15 sekund. Przy pracującym silniku dodaj żółtka. Jeśli ciasto jest zbyt suche, aby po naciśnięciu uformować miękką kulkę, dodawaj wodę z lodem po 1 łyżce stołowej i mieszaj pulsacyjnie. Nie przerabiaj; ciasto nie powinno być przetwarzane dłużej niż 30 do 40 sekund po dodaniu płynów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
3
Przełóż ciasto na arkusz woskowanego papieru lub folii. Uformuj ciasto w płaski okrąg. Zamknij szczelnie w folię i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Wciśnij schłodzone ciasto na 10 do 11-calowej karbowanej tarcie i palcami dociśnij je do dna i do góry z boku patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Przetocz się po krawędziach. Użyj widelca, aby nakłuć skorupę. Przykryj i schłódź przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
6
Wyłóż schłodzone ciasto starannie wygładzoną folią lub pergaminem we wszystkie rogi. Wyłóż suchą fasolą, ryżem lub ciężarkami do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
7
Piecz przez 10 do 12 minut, aby tylko zestalić skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
8
Wyjmij z piekarnika i ostrożnie podnieś folię i ciężarki. Wróć do piekarnika 8 do 10 minut, aż krawędzie ledwo zaczną kolorować. Odstawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
9
Przygotuj nadzienie: w misce ubij jajko, żółtko i 1/4 szklanki cukru, aż podwoją swoją objętość i staną się Blade.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
10
W podwójnym bojlerze na średnim ogniu rozpuść czekoladę i masło. Powoli ubij Likier i wanilię, aż do całkowitego wymieszania. Powoli ubij mieszankę jajeczną do podwójnego bojlera i gotuj, ciągle ubijając, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
(z Kartonu)(z Kartonu)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
11
Zdejmij górną patelnię z ognia i odstaw do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Ubij śmietanę z 1 łyżką cukru, aż utworzą się miękkie szczyty. Powoli skrop kawę i ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszanki czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
13
Wlej nadzienie do tartej skorupki, przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny przed podaniem lub do 3 dni.
14
Przygotuj polewę: ubij śmietanę z cukrem, aż utworzą się miękkie szczyty. Powoli skrop kawę i ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
15
Do podania pokrój tartę na ćwiartki. Nałóż dużą porcję bitej śmietany na każdy plasterek i udekoruj czekoladowym ziarnem kawy, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kawy Pokryte CzekoladąZiarna Kawy Pokryte Czekoladą
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Tarta naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W53 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn