Tapenada z oliwek i cebuli
Tapenada z oliwek i cebuli to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 10 kalorii. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 64. Jeśli masz pod ręką pieprz, ocet winny, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Easy Black Olive Tapenade (również w wersji z zieloną oliwką!), Tapenada Oliwkowa, oraz Tapenada Oliwkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować 8 minut lub do miękkości, często mieszając. Wymieszać z tymiankiem i czosnkiem; gotować 2 minuty, często mieszając. Wymieszać z winem i octem. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować 8 minut lub aż większość cieczy odparuje, mieszając od czasu do czasu.
Umieścić mieszaninę cebuli w robocie kuchennym.
Dodać oliwki i czarny pieprz, i proces, aż gładka, skrobanie w dół boki miski.