Tandoori przyprawiona pierś z kurczaka z grillowanym dżemem pomidorowym i sosem jogurtowym Herbed

Tandoori przyprawiona pierś z kurczaka z grillowanym dżemem pomidorowym i sosem jogurtowym Herbed
Tandoori przyprawiona pierś z kurczaka z grillowanym dżemem pomidorowym i Herbed sosem jogurtowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 622 kalorie, 50g białka, oraz 24g tłuszczu. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soli koszernej, piersi z kurczaka, czosnek w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Tandoori - przyprawiony Kurczak z pomidorowo-imbirowym Chutney, Grillowany Tandoori-przyprawiony kurczak na zielonej sałatce z papai, oraz Łatwe gotowanie: Grillowany Pikantny pomidorowy kebab z sosem jogurtowo-miętowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Grill do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Połącz wszystkie przyprawy i olej w średniej misce, aby uzyskać pastę. Rozetrzyj cienką warstwę pasty przyprawowej na 1 Stronę każdej piersi kurczaka. Grill przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do lekko zwęglone i tylko gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wyjmij z grilla, pozostaw 5 minut i pokrój wzdłuż na plastry o grubości 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Podawać openface na pitas: plastry kurczaka, kilka dollops dżem pomidorowy, i mżawka Herbed jogurt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Kombinacja 2Kombinacja 2
DżemDżem
6
Rozgrzać grill do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Pomidory i serrano posmarować olejem, doprawić solą i pieprzem. Pomidory i serrano grillować ze wszystkich stron do zwęglenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Zdjąć z grilla i grubo posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Rozgrzać olej w średnim rondlu na ruszcie grilla lub na bocznych palnikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
11
Dodać pomidory, serrano, ocet balsamiczny i szafran i gotować, aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
SzafranSzafran
12
Przed podaniem przełożyć do miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Umieścić wszystkie składniki w robocie kuchennym i proces do gładkiej. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przechowywać w lodówce, jeśli nie używać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)

Składniki

3(zima)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście miętyposiekane świeże liście mięty2(zima)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiJogurt greckiJogurt grecki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Cayenne mieloneCayenne mielone2(zima)kolendra mielonakolendra mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kminek mielonykminek mielony2(zima)imbir mielonyimbir mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony biały pieprzmielony biały pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona kurkumamielona kurkuma1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1małeHiszpańska cebula, posiekanaHiszpańska cebula, posiekana2(zima)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)4pieczywo pita, rozgrzane na grillupieczywo pita, rozgrzane na grillu5pomidory śliwkowepomidory śliwkowe1szczyptaSzczypta szafranuSzczypta szafranu4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1serrano chileserrano chile680Orzechy dowolne (posiekane)piersi z kurczaka bez kości bez skórypiersi z kurczaka bez kości bez skóry2(zima)olej roślinny, plus więcej do grillowaniaolej roślinny, plus więcej do grillowania3(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn