Tajski Słodki Lepki Ryż Z Mango (Khao Neeo Mamuang)
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Tajski słodki lepki ryż z Mango (Khao Neeo Mamuang) może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 571 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.87 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mleka kokosowego, sezamu, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lepki ryż i mango ze słodkim sosem kokosowym (Khao neaw mamuang), Jak zrobić: lepki ryż i mango ze słodkim sosem kokosowym (Khao neaw mamuang), oraz Tajski Słodki Kokosowy Lepki Ryż Ze Świeżym Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć ryż i wodę w rondlu; doprowadzić do wrzenia; przykryć i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotować na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Podczas gotowania ryżu, wymieszać 1 1/2 szklanki mleka kokosowego, 1 szklanka cukru i 1/2 łyżeczki soli w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia i odstawić. Ugotowany ryż wymieszać z mlekiem kokosowym; przykryć. Pozostawić do ostygnięcia na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Ryż
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zrobić sos mieszając razem 1/2 szklanki mleka kokosowego, 1 łyżka cukru, 1/4 łyżeczki soli i skrobię z tapioki w rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Z Tapioki
Mleko Kokosowe
SOS
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Umieść lepki ryż na naczyniu do serwowania. Ułóż mango na wierzchu ryżu.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.