Tajski Kurczak Smażony Na Głębokim Tłuszczu

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj tajskiego smażonego kurczaka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 62g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 940 kalorii. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś nogi kurczaka, korzenie kolendry, olej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażone tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, Kurczak Smażony W Głębokim Tłuszczu (Ale Niskotłuszczowy!), oraz Smażone Nuggetsy Z Kurczaka.
Instrukcje
Funt czosnek, korzeń kolendry i biały pieprz w mortaruntil gładkie.
Mąkę wymieszać z ubitym jajkiem, wodą, sosem rybnym i sosem sojowym z pastą.
Kurczaka zanurz w cieście i smaż na głębokim tłuszczu, aż będzie złoty i chrupiący.
Podawać ze słodkim sosem chilli.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.